Korps: Groningen, plaats: Diverse 30-08-2002
Persberichten Regiopolitie Groningen
Vrijdag 30 augustus 2002

Dagelijkse berichten

Groningen: verwarde man valt kinderen lastig
DE politie hield donderdagavond in de Agricolastraat een 25-jarige man uit Groningen aan die kinderen lastig viel en een 44-jarige Stadjer een klap had gegeven. De man was onder invloed van drank en mogelijk ook andere middelen en werd aangehouden. Hij maakte op de agenten een gestoorde indruk en zal door een arts worden beoordeeld. De man die een klap kreeg zal aangifte doen.

Haren: ongeval op Esserweg
Op de Esserweg in Haren zag een 43-jarige automobilist uit Onnen donderdagochtend een 28-jarige fietser uit Groningen over het hoofd. Een botsing was het gevolg. De Groninger werd met hoofd-, schouder- en heupletsel naar het ziekenhuis gebracht.

Groningen: man (25) lastig bij schoonfamilie
Vanwege problemen met haar 25-jarige man verbleef een 25-jarige vrouw in de woning van haar vader aan de Sterringastraat. De man was donderdagmiddag naar de woning toegegaan waar hij op ramen en deuren sloeg en bedreigingen uitte. Hij werd aangehouden en gezien zijn voorgeschiedenis van mishandeling en bedreiging in verzekering gesteld.

Groningen: jongetje (2) valt uit raam
Een 2-jarig jongetje viel donderdagmiddag vanaf de eerste verdieping uit een raam van een woning aan de Galenuslaan. Het kind kwam op zijn hoofd terecht en werd met zwaar hoofdletsel naar het ziekenhuis vervoerd. De traumaheli kwam ter plaatse voor het verlenen van medische hulp. Vermoedelijk is het kind op de vensterbank geklommen waarna hij met hor en al naar beneden viel.

Groningen: winkeldief achtervolgd
Na een achtervolging door beveiligingspersoneel van een 30-jarige man uit Rotterdam die in een warenhuis in de Herestraat werd betrapt op het wegnemen van kleding werd de man aangehouden bij het politiebureau aan de Rademarkt. De man was in het bezit van twee broeken waar de beveiligingswavers vanaf waren getrokken. Ook liep de man op schoenen die afkomstig waren van een winkel aan de Grote Markt. Hij is ingesloten voor nader onderzoek.

Groningen: fietsster geschept
Een 24-jarige fietsster uit Groningen werd donderdagmiddag op de kruising van de Turfsingel met het Schuitendiep geschept door een 22-jarige automobilist uit Groningen. De vrouw liep hoofdletsel op en werd naar het ziekenhuis gebracht. Na behandeling mocht zij het hospitaal verlaten. De fiets van het slachtoffer werd tijdens de behandeling van het ongeval door een nog onbekend persoon weggenomen.

Groningen: automobilist onder invloed
Op de Vismarkt viel donderdagnacht een 24-jarige automobilist uit Groningen op doordat hij met gierende banden en met hoge toeren reed. Bij de controle ontstond sterk de indruk dat de man onder invloed van verdovende middelen verkeerde. Van de man werd een bloedproef afgenomen en hij kreeg een rijverbod.

Haren: verkeerscontroles
Op de Kerklaan in Haren werd donderdagochtend een snelheidscontrole gehouden met de lasergun. Van de 150 gecontroleerde voertuigen reden er 10 sneller dan de toegestane 50 km per uur. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 81 km per uur. Op de Meerweg in Haren werd dezelfde ochtend gecontroleerd op het dragen van de veiligheidsgordel. 300 voertuigen werden gecheckt en 4 bekeuringen uitgeschreven.

Blijham: vernieling autos
Donderdagnacht zijn er vanaf het terrein van een autobedrijf aan de Turfweg in Blijham twee autos gehaald die tegenover het bedrijf vervolgens zijn vernield. Een van de autos werd aangetroffen in de sloot. De andere stond even verderop in lichterlaaie tegen een boom. Kort daarvoor trof de politie trof de politie een brandende auto op een braakliggend terrein naast een garagebedrijf aan de Zeefbaan in Winschoten. De politie onderzoekt of de beide branden iets met elkaar te maken hebben.

Ter Apel: dronken fietser botst tegen auto
Een dronken fietser botste donderdagavond tegen een geparkeerde auto op het Molenplein in zijn woonplaats Ter Apel . De man had 2.2 promille alcohol in zijn bloed, zoals later bleek, en was niet meer in staat een rechte lijn te volgen. De auto raakte daardoor licht beschadigd. Hij kreeg een rijverbod van 12 uur opgelegd. De politie maakt proces-verbaal op.

Stadskanaal: jongens voor brandstichting naar HALT Twee 12-jarige jongens uit Stadskanaal zijn donderdagavond aangemeld voor een HALT-procedure omdat ze eerder op de avond in een perceel bos aan de Sportparklaan in hun woonplaats brand hadden gesticht. Ze gebruikten daarbij een jerrycan met benzine, waardoor het gemakkelijk een groot had kunnen worden. Dit werd gelukkig voorkomen door de brandweer. De jongens die weg waren gevlucht hadden hun fietsen achtergelaten. Die wilden ze later op de avond weer van het politiebureau halen in gezelschap van hun ouders. Ze moesten eerst hun verklaring afleggen, waarna ze uiteindelijk toch het bureau weer konden verlaten.

Slochteren: snelle Duitser
Een Duitse automobilist (22) heeft donderdagmiddag zijn auto bij het politiebureau moeten achterlaten, omdat hij de boete van 250 Euro niet kon betalen. De man was kort daarvoor op de A7 bij Slochteren betrapt met een te hoge snelheid. Hij reed ruim 165 km/u terwijl hij maximaal 120 km/u mocht rijden. Hij zal alsnog proberen de boete contant te kunnen betalen. Zo lang blijft zijn auto bij het bureau gestald.

Bedum: alcomobilist met auto in de sloot
Een 31-jarige inwoner van Stedum is donderdagnacht aangehouden, nadat hij onder invloed van alcohol met zijn auto op de kop in de sloot raakte op de Stedumerweg bij Bedum. Toen de politie bij het voertuig kwam was de Stedumer inmiddels naar huis gegaan. Daar werd hij in zijn woning aangehouden. Hij heeft een ademtest aan het politiebureau ondergaan. Daarbij bleek dat hij 1 promille alcohol in zijn bloed had. De politie maakt proces-verbaal op.

Onderdendam: alcomobilist van de weg
Een 61-jarige automobilist uit Winsum is donderdagmiddag met zijn auto in de walkant geraakt van het Winsumerdiep langs het Winsumertrekpad bij Onderdendam. Vermoedelijk raakte hij bij het overrijden van een verkeersdrempel de macht over het stuur kwijt, waardoor de auto begon te slingeren en in de walkant terechtkwam. De man bleek zwaar onder invloed van alcohol te zijn. Hij had ruim 2.5 promille alcohol in zijn bloed (5 x de toegestane hoeveelheid van 0,5 promille). Zijn rijbewijs werd ingevorderd. De politie maakt proces-verbaal op.

Sappemeer: alcomobilist in de sloot
Een 47-jarige inwoner van Sappemeer is donderdag even na middernacht met zijn auto in de sloot geraakt. Hij liep daarbij geen noemswaardige verwondingen op. Het ongeval gebeurde op het Achterdiep NZ bij zijn woonplaats waar hij op een gegeven moment uit de koers raakte en tegen een lantaarnpaal en een boom botste. Hij kwam vervolgens in een droge sloot tot stilstand. Volgens zijn verklaring moest hij uitwijken voor een tegenligger. Nadere controle gaf aan dat de man alcohol gedronken had. De ademanalyse aan het politiebureau leverde een promillage van 0,9 op. Hij kreeg een rijverbod. De politie maakt proces-verbaal op.

Inlichtingen, Afdeling Communicatie, 0900 - 8844 (lokaal tarief)