Korps: Flevoland, plaats: Gehele regio 30-08-2002 Dagelijkse nieuwsberichten
Stafdienst Communicatie, tel: 06 - 51 40 19 52

Aanhouding bedreiging
ALMERE De politie heeft donderdagmiddag in een winkel aan de Grote Markt een 28-jarige Amsterdammer aangehouden omdat hij het winkelpersoneel met geweld had bedreigd. De man kwam tot deze actie toen het winkelpersoneel hem vertelde dat zijn creditkaart werd ingenomen. De creditcardmaatschappij gaf namelijk aan dat de creditkaart gesignaleerd stond als gestolen. Nadat de agenten de man meldden dat hij was aangehouden, begon de man wild om zich heen te slaan. Drie agenten probeerden hem onder controle te brengen. De man bleef zich echter verzetten en probeerde waarschijnlijk het wapen van een agent af te pakken. Na een aantal waarschuwingen hebben de agenten de man uiteindelijk met behulp van peperspray onder controle kunnen brengen. Hij is geboeid overgebracht naar het politiebureau en na behandeling voor nader verhoor ingesloten.

Winkeldiefstal gevolgd door geweld
EMMELOORD In een supermarkt aan de Noordzijde is donderdagmorgen een 21-jarige vrouw uit Tollebeek aangehouden voor winkeldiefstal. Ze had zonder te betalen een aantal goederen mee willen nemen, maar werd betrapt door een medewerker. Toen de medewerker haar aanhield reageerde ze zeer opstandig en agressief. Ze schopte en sloeg twee medewerkers. Deze wisten haar echter onder bedwang te houden en hebben haar overgedragen aan de politie. De agenten hebben haar geboeid overgebracht naar het politiebureau. Ze is na verhoor met een dagvaarding weer heengezonden.

Aanhouding bromfietser
LELYSTAD Een 42-jarige bromfietser uit Apeldoorn is donderdagavond aangehouden. De agenten zagen hem rijden zonder helm en spraken hem hierop aan. Toen ze naar zijn gegevens vroegen, roken ze een alcohollucht en wilden hem aanhouden voor rijden onder invloed. De man reageerde hierop erg agressief. Hij bedreigde de agenten en gaf een van de agenten een klap. Vervolgens ontstond er een korte worsteling waarna de verdachte geboeid is overgebracht naar het politiebureau. Hij is ter ontnuchtering ingesloten.

Zonder rijbewijs in gestolen auto
ALMERE Donderdagnacht is op de A6 een auto van de weg geraakt en in een sloot tot stilstand gekomen. Volgens getuigen reed de auto met hoge snelheid, begon opeens te slingeren en raakte toen van de weg. De bestuurder, een 17-jarige Amsterdammer, was zelfstandig uit de auto gekropen. Hij maakte een verwarde indruk en kon de politie niet vertellen of er nog meer personen in de auto hadden gezeten. Daarom heeft de brandweer voor de zekerheid de sloot doorzocht. Er werd niets aangetroffen. De Amsterdammer is met onbekend letsel overgebracht naar het Flevoziekenhuis. Hij was niet in het bezit van een rijbewijs. De politie vermoedt dat de auto gestolen was en vervolgt het onderzoek.

Kinderen gewond
EMMELOORD Bij een aanrijding op de Amsterdamweg zijn donderdagmiddag twee kinderen gewond geraakt. Een 16-jarige bromfietser uit Marknesse verklaarde tegenover de politie dat hij door rood was gereden en tegen de twee kinderen was gebotst. De kinderen, een jongen en een meisje (beiden 9 jaar uit Emmeloord) zijn per ambulance overgebracht naar het Dr. Jansenziekenhuis. De jongen mocht na behandeling van schaafwonden weer naar huis. Het meisje blijft een nacht ter observatie. Het letsel is nog onbekend De bromfiets is voor technisch onderzoek overgebracht naar het politiebureau. Proces-verbaal wordt opgemaakt.

Gevallen
MARKNESSE In het Jasmijnhof is donderdagavond een 17-jarig meisje uit Marknesse gevallen met de fiets. Waarschijnlijk fietste ze samen met een aangelijnde hond en is ze ten val gekomen. Het meisje raakte buiten bewustzijn. Ze is met onbekend letsel per ambulance overgebracht naar het Dr. Jansenziekenhuis en ter observatie opgenomen.

Aanrijding bromfiets en auto
LELYSTAD Een 16-jarige bromfietser is donderdagmorgen gewond geraakt bij een aanrijding op de Landdrostdreef. Hij gaf een auto geen voorrang en botste er tegenaan. Hij is met letsel aan de voet per ambulance overgebracht naar het Zuiderzeeziekenhuis.

Bromfietscontrole
ALMERE De politie heeft donderdag op verschillende locaties in Almere-Stad bromfietscontroles uitgevoerd. In bijna vijf uur tijd zijn 58 bekeuringen uitgeschreven, voornamelijk voor het niet bij zich dragen van de juiste papieren en het overschrijden van de constructiesnelheid.

Rijden onder invloed
ALMERE De politie heeft donderdag op de Radioweg en de Hospitaalweg een controle uitgevoerd op rijden onder invloed. In totaal 325 autos werden gecontroleerd. Tegen een bestuurder is proces-verbaal opgemaakt voor rijden onder invloed. De 39-jarige automobilist uit Almere verklaarde tegenover de politie dat hij enkele jointjes had gerookt. Op het politiebureau is een bloedproef afgenomen. Hij is met een rijverbod van 24 uur weer heengezonden.
URK De politie heeft donderdagnacht op de Klifweg een 24-jarige automobiliste uit Urk aangehouden voor rijden onder invloed. Op het politiebureau blies ze 270 ug/l (0,6 promille). Ze is met een rijverbod van 1 uur weer heengezonden.