---

Ministerie van Defensie



---

Hr. Ms. Pelikaan (CAVDKM)

Open huis Hr.Ms. Pelikaan op Curaçao

30-08-2002

Hr.Ms. Pelikaan, het ondersteuningsvaartuig van de Koninklijke Marine in het Caribisch Gebied, opent op vrijdag en zaterdag (30 en 31 augustus) in samenwerking met het Maritiem Museum haar deuren voor de Curaçaose bevolking.

Hr.Ms. Pelikaan is sedert 11 jaar permanent gestationeerd op de Nederlandse Antillen. Het schip wordt ingezet ter ondersteuning van het Korps Mariniers op de Antillen en bezoekt regelmatig de verschillende eilanden in het kader van oefeningen. Om de taken van dit schip aan de bevolking te verduidelijken en om de goede band met het maritiem museum te ondersteunen, is het de bedoeling om iedere zes maanden een dergelijk initiatief te nemen.

Aan boord van Hr.Ms. Pelikaan zijn collages over het werk van de Koninklijke Marine opgehangen, die door kinderen van Kinderoord Brakkeput zijn gemaakt. De kinderen brachten eerder deze week een bezoek aan Hr.Ms. Pelikaan en kregen een rondleiding en demonstraties aan boord van het schip.

Verder zullen de Koninklijke Marine en de Kustwacht voor de Nederlandse Antillen en Aruba de activiteiten van Hr.Ms. Pelikaan aangrijpen om hun publiciteitscampagne rondom de Vlootdagen te lanceren. De vlootdagen worden in het weekend van 5 en 6 oktober te Willemstad (Curaçao) gehouden. (foto: CAVDKM)