Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 30-08-2002
Persberichten diswtrict Binnensticht, 10.00 uur

Vechtpartij en alcohol

DE BILT In de nacht van donderdag op vrijdag even na middernacht kreeg de politie een melding dat er op de Hessenweg een 16-jarig meisje uit Utrecht in elkaar geslagen zou worden.

Op basis van getuigenverklaringen stelde de politie een onderzoek in. In de omgeving werd een 18-jarige Utrechter aangetroffen die voldeed aan het signalement.

Het bleek dat de man niet betrokken was geweest bij de vechtpartij. Wel had de man veel alcohol gedronken. Agenten waarschuwden de man niet te gaan autorijden en gaven hem een rijverbod van drie uur.

Een onderzoek naar de echte dader wordt ingesteld. Het meisje heeft aangifte gedaan.

Snelheidscontroles

GROENEKAN De politie heeft donderdagmiddag tussen 14.30 en 16.00 uur gecontroleerd op snelheid op de Koningin Wilhelminaweg. De snelheid van 319 voertuigen werd gemeten. Hiervan reden 48 bestuurders te snel. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 72 km per uur waar maximaal 50 km per uur is toegestaan.

Op de Hoofdstraat in Driebregen-Rijsenburg is donderdagmorgen tussen 08.10 en 11.00 uur gecontroleerd op snelheid. Van de 2071 voertuigen die de controlepost passeerden, reden er 15 te snel. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 67 km per uur. Ter plaatse geldt een snelheidslimiet van 50 km per uur.