Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 30-08-2002 Persberichten district Heuvelrug, 10.20 uur

Geen spreekuren wijkagenten in de vakantie

VEENENDAAL - In verband met de vakantieperiode zullen op de eerste maandag van de maand september geen spreekuren worden gehouden. Op maandagavond 7 oktober zullen de spreekuren weer hervat worden. Bewoners van wijken in Veenendaal die een wijkagent op een ander tijdstip of in de vakantietijd willen spreken kunnen via het wijksecretariaat van bureau Veenendaal in contact komen met de betreffende wijkagent. Telefoonnummer wijksecretariaat: 0900-8844(lokaal tarief). Bewoners kunnen met vragen en verzoeken op gebied van veiligheid over de eigen wijk met de eigen wijkagent(en) van de wijk. Het overzicht van de wijkagenten per wijk is als volgt: Wijk Centrum
Wijkagenten Bertus van Holland en Jan ten Brinke

Wijk Zuid
wijkagent Jan Schoonderbeek en Miranda Jagtenberg

Wijk Noord
wijkagenten Bart de Gooijer en Anita Homan

Wijk West
wijkagent Arie Slot

Wijk Oost
Simone Pfister

Onder invloed op de bromfiets

VEENENDAAL Een 16-jarige jongen uit Overbergen is donderdagavond rond 22.30 uur aangehouden toen hij op zijn bromfiets reed nadat hij alcohol genuttigd had. Op het politiebureau bleek hij een promillage van 0,65 te hebben. Ook bleek de jongen niet in het bezit te zijn van een bromfietscertificaat. Hij kreeg een rijverbod van twee uur en een boete van 75 Euro.

Rijden onder invloed

RHENEN Donderdagavond heeft de politie een man aangehouden voor het onder invloed doorrijden na een aanrijding. Omstreeks 22.15 uur kreeg de politie een melding dat op een Veenendaalseweg een aanrijding had plaatsgevonden waarbij de veroorzaker was doorgereden. Getuigen hadden het kenteken van de auto genoteerd. De politie is naar het adres van de verdachte gereden en kon de 50- jarige bestuurder uit Kesteren aanhouden.

De verdachte rook sterk naar alcohol en moest op het bureau een ademanalyse afleggen. Hieruit bleek dat hij m2,3 promille alcohol in zijn lichaam had. Zijn rijbewijs werd ingenomen en met een rijverbod van twaalf uur werd hij naar huis gestuurd. De politie onderzoekt wat zijn aandeel is geweest bij de aanrijding aan de Oude Veenedaalseweg.