Nummer: 02.4174ONDERWERP:
Grondaanbieding locatie Altbroek aan Roosdom Tijhuis BV.ADVIES: Roosdom Tijhuis BV een grondaanbieding doen op basis van het voor deze locatie ontwikkelde bouwplan bestaande uit 11 appartementen en 15 grondgebonden woningen.BESLUIT:
Als volgt besloten:

1. Conform advies, tenzij blijkt dat in verband met leidingen een aangepaste aanbieding gedaan moet worden.

TOELICHTING:
Voor de locatie Altbroek in de wijk Stegeslag is door de raad een herziening van het bestemmingsplan vastgesteld voor de realisering van woonbebouwing. Het betreffende project is door Roosdom Tijhuis te Rijssen ontwikkeld. De goedkeuring van de provincie op deze planherziening wordt in september 2002 verwacht. Zo spoedig mogelijk daarna zal met het bouwrijp maken worden begonnen. Bij de uitgifte van de woningen in dit project zal de gemeentelijke lijst voor ingeschrevenen voor een koopwoning worden gehanteerd.

Nummer: 02.3907ONDERWERP:
Subsidiebeschikking Rijksdienst voor de Monumentenzorg (RDMZ) met betrekking tot restauratie van de Buitenmolen.ADVIES: Voorlopig pro forma bezwaar maken tegen dit besluit.BESLUIT: De Rijksdienst voor de Monumentenzorg (RDMZ) heeft met betrekking tot een subsidie-aanvraag van de gemeente voor de restauratiekosten van het rijksmonument de Buitenmolen, op enkele onderdelen de kosten als niet-subsidiabel aangemerkt, ondanks het feit dat daarover met de provincie en/of de RDMZ vooraf overleg is gevoerd. Nummer: 02.4441ONDERWERP:
Besluitenlijst vergadering B&W van Zevenaar d.d. 20 augustus Nummer: 02.4442ONDERWERP:
Verslag bijeenkomst comité Mátészalka d.d. 14 augustus 2002.ADVIES: Voor kennisgeving aannemen.BESLUIT:
Voortgang project opschaling regionale indicatieorganen Gelderland Midden.ADVIES:
Kennisnemen van de stand van zaken en de constatering dat de finale
1. Conform advies.

2. Met dien verstande dat rapportage aan de commisse Welzijn wordt voorgelegd.

TOELICHTING:
Nummer: 02.4435ONDERWERP:
Leerplichtzaken schooljaar 2001-2002.ADVIES:
Verslag schooljaar 2001-2002 voor kennisgeving aannemen en vervolgens ter kennisname voorleggen aan de commissie Welzijn.BESLUIT: Conform advies

Nummer: 02.4246ONDERWERP:
Bouwaanvraag voor het bouwen van een onderstation aan de Kwartiersedijk (ongenummerd), opdrachtgever N.S. Railinfrabeheer BV, Postbus 2075 te Zevenaar.ADVIES:
Bouwvergunning verlenen.BESLUIT:
Nummer: 02.4456ONDERWERP:
besluiten d.d. 14 t/m 21 augustus 2002.ADVIES:
Nummer: 02.4323ONDERWERP:
Voortgang samenwerking samenwerkingsverband Duiven-Zevenaar (SDZ).ADVIES:

1. Raadscommissie Welzijn informeren.

2. Afschrift ter kennis brengen van de Ondernemingsraad.

BESLUIT:
Als volgt besloten:
Raadscommissie Welzijn informerenTOELICHTING:
Duiven en Zevenaar bereiden een samenwerking voor op het gebied van sociale zekerheid (onder andere de uitvoering van de Algemene bijstandswet en de Wet voorzieningen gehandicapten). De raadscommissie wordt nu geïnformeerd over de voortgang. Naar verwachting kan de gemeenteraad er in oktober een besluit over nemen.

Nummer: 02.2987ONDERWERP:
Motie huisartsenpost gemeente Baarle-Nassau.ADVIES:
1. Kennis nemen van de motie en de toegevoegde informatie.
2. De stukken ter informatie voorleggen aan de raad
1. Het college ondersteunt de motie in verband met de algemene problematiek.

2. Commissie Welzijn via de ingekomen stukken/mededelingen hierover informeren.
TOELICHTING:
De gemeenteraad van Baarle-Nassau heeft alle gemeenten verzocht de motie over de huisartsenpost te ondersteunen. Er is in de Brabantse plattelandsgemeente grote ongerustheid onder de inwoners ontstaan over de bereikbaarheid van de huisartsen in de avonduren, nachten en tijdens de weekenden. Er is een regionale huisartsenpost gevestigd in het centrum van Breda, op ongeveer 20 km afstand van het centrum van Baarle. De gemeenteraad heeft uitgesproken dat hierdoor de gezondheidszorg tot een onrustbarend niveau daalt en heeft de betrokken instanties opgeroepen het beleid en de ontstane situatie te heroverwegen.

Nummer: 02.4458ONDERWERP:
Agenda's commissievergaderingen en lijst ingekomen stukken voor de raadsvergadering van 25 september 2002.ADVIES:
Commissie-agenda's en lijst ingekomen stukken aan het presidium voorleggen.BESLUIT:
Als volgt besloten:

1. Conform advies.

2. Met presidium bespreken of commissie Algemene Zaken schriftelijk afgedaan kan worden omdat de informatie over het BTW-compensatiefonds plaats vindt op 18 september.

Nummer: 02.4484ONDERWERP:
Verweerschrift inzake bezwaarschrift Van Limbeek tegen weigering coffeeshop.ADVIES:
Voor kennisgeving aannemen.BESLUIT:
Conform adviesTOELICHTING:
Het college wordt bij de behandeling van bezwaarschriften en beroepschriften meestal door ambtelijke medewerkers vertegenwoordigd. Hun verweerschrift voor die zitting, waarbij het bestreden besluit wordt verdedigd en de bezwaren worden weersproken, wordt ter kennis gebracht aan het college.

Nummer: 02.4485ONDERWERP:
Verweerschrift inzake bezwaarschrift Big Apple tegen weigering verruiming gokgelegenheden speelhal.ADVIES:
Voor kennisgeving aannemen.BESLUIT:
Conform adviesTOELICHTING:
Het college wordt bij de behandeling van bezwaarschriften en beroepschriften meestal door ambtelijke medewerkers vertegenwoordigd. Hun verweerschrift voor die zitting, waarbij het bestreden besluit wordt verdedigd en de bezwaren worden weersproken, wordt ter kennis gebracht aan het college.

Nummer: 02.4487ONDERWERP:
Bouwplan Displaylocatie Babberich.ADVIES:

1. Medewerking verlenen aan het door de SVZ ingediende bouwplan middels - na de raadscommissie Grondgebied hierover te hebben geconsulteerd - het voeren van een artikel 19 WRO-procedure (zelfstandige projectprocedure).

2. De gemeenteraad voorstellen een voorbereidingsbesluit te nemen overeenkomstig het bijgevoegde raadsvoorstel en raadsbesluit.
3. Over gaan tot het voeren van een hogere grenswaarde procedure.
4. Over te gaan tot een overeenkomst voor de herinrichting voordat vergunning(bouw) wordt verleend.

BESLUIT:
Als volgt besloten:

1. ,2 en 3 conform advies.

2. Het college gaat ervan uit dat tijdens de duur van de artikel 19-procedure een overeenkomst gesloten kan worden over de herinrichting.

TOELICHTING:
Het plan voorziet in de bouw van 3 appartementsgebouwen en 18 achtergelegen eengezinswoningen op het voormalige terrein van Display in Babberich. Teneinde tot realisering hiervan te kunnen overgaan moeten een tweetal procedures doorlopen worden.

Nummer: 02.4450ONDERWERP:
Bouwaanvraag voor het bouwen van 2 geluidsschermen aan de Babberichseweg, opdrachtgever NS Railinfrabeheer BV, Postbus 2075 te Zevenaar.ADVIES:
Bouwvergunning verlenen.BESLUIT:
Conform advies

Nummer: 02.4467ONDERWERP:
Vervoer dagopvang ouderen.ADVIES:
Het verzoek bij wijze van uitzondering honoreren.BESLUIT: Als volgt besloten:

1. Conform advies.

2. Nadrukkelijk wordt vastgesteld dat voor 2003 geen bijdrage zal worden verleend, ook niet als de aanpassing van de regelgeving niet per 01-01-2003 is aangepast.

TOELICHTING:
De kosten voor vervoer naar de dagopvang worden niet vergoed uit de Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten (AWBZ), de dagopvang zelf wel. Deze lacune in de huidige regelgeving dupeert de ouderen. Gestreefd wordt de regelgeving per 1 januari 2003 aan te passen, waardoor ook het vervoer wordt vergoed uit de AWBZ. Ter overbrugging heeft de Stichting Welzijn Ouderen Zevenaar de gemeente gevraagd deze vervoerskosten te vergoeden.

Nummer: 02.4366ONDERWERP:
Provinciale Werkgelegenheidenquête (PWE).ADVIES: Voor kennisgeving aannemen.BESLUIT:
Conform advies