Provincie Limburg

www.limburg.nl

Besluitenlijst GS
Besluitenlijst PS

Besluitenlijst GS

Openbare besluitenlijst vergadering GS van 27 augustus 2002

Onderwerp

Besluit


1.


Peilen en meten van invaarten en voor de aanleg van aanlegplaatsen

Informatie: G. Hermans, afdeling Landelijke Leefomgeving tel. (043) 389 76 42
e-mail: gjp.hermans@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten hebben besloten om de firma Groenplanning Maastricht BV een vervolgopdracht te verlenen voor het doen verrichten van metingen en peilingen voor werkzaamheden voor de aanleg van aanlegplaatsen en ter plaatse van bestaande invaarten, in een aantal Midden Limburgse Maasplassen. Hiermee is een bedrag gemoeid van 34.050,--.


2.


Jaarafspraken De Maaswerken 2002

Informatie: J. Molleman, afdeling Landelijke Leefomgeving tel. (043) 389 70 70
e-mail: jab.molleman@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten hebben de jaarafspraken 2002 met De Maaswerken vastgesteld en met een begeleidende brief aan De Maaswerken toegezonden.


3.

Vragen ex artikel 21 RvO van de heer Schröer en mevrouw Van Soest (GL) over verlichting van de Rasberg tussen Maastricht en Berg en Terblijt

Informatie: J. Steinbusch, afdeling Provinciale Wegen tel. (043) 389 88 18
e-mail: gfgm.van.knippenberg@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten hebben de antwoorden vastgesteld.


4.

Voeren gerechtelijke procedure inzake titel IIc onteigening ten behoeve van de ontgronding in het project Pietersplas

Informatie:J. Steinbusch, afdeling Provinciale Wegen tel. (043) 389 88 18
e-mail: ajg.steinbusch@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten hebben besloten de gerechtelijke procedure ter verkrijging van onroerende zaken in het project Pietersplas op te starten.


5.

Aanvraag verhoging exploitatiesubsidie Milieufederatie Limburg

Informatie: T. Mulder, afdeling Groen tel. (043) 389 74 12
e-mail: tjd.mulder@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten hebben besloten de Milieufederatie Limburg te berichten dat zij het verzoek tot structurele verhoging van de exploitatiesubsidie met 80.319,-- ten behoeve van het aanstellen van medewerkers landbouw, water en plattelandsbeleid respectievelijk verkeers- en vervoersbeleid niet honoreren maar de SML in de gelegenheid te stellen op basis van projectaanvragen voor 2002 en 2003 een incidentele projectsubsidie te ontvangen; voor 2002 tot een maximum van 33.735,-- en voor 2003 tot een maximum 67.470,-- honoreren.


6.

Experiment Gratis entree provinciale musea

Informatie: F. Vernimmen-de Jong, afdeling Cultuur en Sociale Ontwikkeling
tel. (043) 389 78 19
e-mail: f.vernimmen@prvlimburg.nl

Het aanbod gratis entree provinciale musea heeft geleid tot een overweldigend aantal inschrijvingen. Teneinde zo veel mogelijk basisscholen die zich hebben aangemeld in de gelegenheid te stellen om eenmaal gratis een provinciaal museum te bezoeken stemmen Gedeputeerde Staten in met uitbreiding van het Experiment gratis entree provinciale musea. Hiertoe wordt binnen de beschikbare provinciale middelen voor de reguliere cultuurkaders van het lopende begrotingsjaar gezocht naar financiële dekkingsmogelijkheden. De Vaste commissie voor Welzijn, Zorg en Cultuur wordt middels een brief over dit voornemen geïnformeerd.


7.

Provinciale activiteiten op het terrein van de jeugdzorg naar aanleiding van de brand in Roermond op 12 juli 2002

Informatie: P. Boonen, afdeling Zorg tel. (043) 389 71 17
e-mail: phjm.boonen@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten hebben Provinciale Staten geïnformeerd over de activiteiten die vanaf 12 juli jl. zijn ondernomen in relatie tot de betrokkenheid van de jeugdzorg bij het door brand getroffen gezin. Verder wordt in de brief vermeld wat het beleid tot nu toe is geweest met betrekking tot kwaliteit, toetsing en handhaving van de jeugdzorg. Ook gaan Gedeputeerde Staten in op de acties die zij naar aanleiding van de situatie in Roermond in relatie tot de jeugdzorg zullen ondernemen.


8.

Resultaten hercontrole bij Collin B.V. te Venlo n.a.v. de dwangsom d.d. 1 mei 2002

Informatie: M. Linssen, afdeling Handhaving en Monitoring tel (043) 389 76 70
e-mail: mpe.linssen@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten hebben de brief waarin Collin B.V. te Venlo naar aanleiding van een dwangsomhercontrole wordt medegedeeld dat het bedrijf heeft voldaan aan de dwangsombeschikking d.d. 1 mei 2002, voor kennisgeving aangenomen.


9.

Betalingsverzoek aan H. Kirkels Transportbedrijf B.V. te Weert

Informatie:S. Houben, afdeling Handhaving en Monitoring tel. (043) 389 74 08
e-mail: sme.houben@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten hebben een betalingsverzoek ad 227.101,40 verzonden aan H. Kirkels Transportbedrijf B.V. te Weert, vanwege door deze rechtspersoon verbeurde dwangsommen.


10.

Reactie op het rapport 'Leefbaarheidsdiscussie, visie op de toekomst van Koningslust'

Informatie: A. Vanderhaeghe, afdeling Cultuur en Sociale Ontwikkeling tel. (043) 389 99 49
e-mail: ampc.vanderhaeghe@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten hebben met waardering kennis genomen van het rapport 'Verslag leefbaarheidsdiscussie: een visie op de toekomst van Koningslust' en een reactie op dit rapport vastgesteld.


11.

Vragen ex artikel 21 RvO van mevrouw Martens - Berghs (OU) over de daling van het voorzieningen-niveau (banken en postkantoren) in dorpen c.a.

Informatie: J. Leurs, afdeling Cultuur en Sociale Ontwikkeling tel. (043) 389 70 98
e-mail: jfp.leurs@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten hebben de antwoorden vastgesteld.


12.

Aanbesteding in het kader van het Provinciaal armoedebeleid

Informatie: A. Vanderhaeghe, afdeling Cultuur en Sociale Ontwikkeling tel.(043) 389 99 49
e-mail: ampc.vanderhaeghe@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten stemmen in met honorering van de offerte van PLANgroep voor de ontwikkeling van een projectplan incl. kostenbegroting voor maximaal drie voorbeeldprojecten die tot doel hebben de preventie van armoede en/of de bevordering van uitstroom uit armoede. Hiertoe wordt een bedrag van 49.980,-- ten laste gebracht van het steunfunctiebudget sociale ontwikkeling 2002.


13.

Subsidietoekenning Vitaliteitsfonds

Informatie:M. Potting, afdeling Cultuur en Sociale Ontwikkeling tel. (043) 389 71 26
e-mail: macj.potting@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten hebben besloten voor een bedrag van in totaal 678.750,-- subsidies te verlenen uit het Vitaliteitsfonds voor vijf projecten te Valkenburg, Molenhoek, Roosteren, Hegelsom en Neer. De projecten hebben betrekking op de uitbreiding van het pakket van sociale voorzieningen in vijf gemeenschapshuizen (Valkenburg), upgrading en uitbreiding van het bestaande winkelcentrum, verhogen van de veiligheid, sociale woningbouw en vergroting aantrekkelijkheid (Molenhoek), de bouw van een multifunctioneel centrum, uitbreiding van een huisartsenpraktijk, woningbouw en uitbreiding van een bank (Roosteren), uitbreiding van een gemeenschapshuis (Hegelsom) en de aanleg van een veerstoep (Neer).


14.

Subsidietoewijzing Stimuleringsregeling multifunctioneel gebruik (wijk)centra

Informatie: M. Potting, afdeling Cultuur en Sociale Ontwikkeling tel. (043) 389 71 26
e-mail: macj.potting@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten hebben besloten zes aanvragen om subsidie in het kader van de stimuleringsregeling multifunctioneel gebruik (wijk)centra te honoreren met de maximale bijdrage van 68.067,-- elk. De middelen zijn bestemd voor de aanpassing, verbouw dan wel vernieuwen van wijkcentra te Nieuwenhagen, Brunssum-Oost, Molenhoek, Heel, Kronenburg en Sweikhuizen. In totaal waren er 14 aanvragen voor subsidie ingediend. Over een tweede tranche van aanvragen zal in november a.s. besluitvorming plaatsvinden.


15.

Vragen ex artikel 21 RvO van de heer Van Cleef (PNL) inzake Railontsluiting NedCar

Informatie:J. Smeelen, afdeling Ruimtelijke Inrichting Zuid tel. (043) 389 73 64
e-mail: jaj.smeelen@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten hebben de antwoorden van de heer Van Cleef (PNL) inzake Railontsluiting NedCar vastgesteld. Bezien wordt welke varianten aan de orde kunnen zijn in de directe relatie tussen de Yard van NedCar en het hoofdspoor. Daarbij spelen deconsequenties ten aanzien van modal split, natuur, milieu en leefbaarheid een rol.


16.

Vastgestelde antwoorden op vragen van mevrouw Martens (OU) over toepassing diermeel bij ENCI

Informatie: J.Diphoorn, afdeling Vergunningen tel. (043) 389 77 32
e-mail: jm.diphoorn@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten hebben de antwoorden vastgesteld op de vragen van Statenlid mevr. Martens (OU), naar aanleiding van berichten in de media, over de vermeende toepassing van diermeel bij ENCI Maastricht.


17.

NV Luchthaven Maastricht - Jaarverslag 2001

Informatie: P. Habets, afdeling Economische Infrastructuur en Toerisme tel. (043) 389 72 50
e-mail: pme.habets@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten hebben het Jaarverslag 2001 NV Luchthaven Maastricht voor kennisgeving aangeboden aan Provinciale Staten.


18.

BTW-compensatiefonds

Informatie: P Jacobs, afdeling Financieel Beleid tel. (043) 389 71 76
e-mail: pa.jacobs@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten hebben de Vaste Commissie voor Financiën en Algemene Zaken geïnformeerd over de problematiek van het BTW-compensatiefonds en de wijze waarop daarmee binnen het Gouvernement wordt omgegaan.

Aan deze uitgave kunnen geen rechten worden ontleend. 30-8-2002 11:21