Gemeente Amsterdam


Gemeentelijke onderscheiding uitgereikt

Op donderdag 29 augustus heeft het raadslid mr.dr. L.F. Asscher, voorzitter van de Raadscommissie Sport, het Ereteken van Verdienste uitgereikt aan de heer H. Faanhof. Dit gebeurde tijdens zijn 80ste verjaardag.
De heer Faanhof is als jonge sporter onder meer wereldkampioen geweest bij de amateurs en heeft een etappe in de Tour de France gewonnen. Na zijn sportloopbaan is hij zich actief gaan bezighouden in vele bestuursorganen van de wielersport. Hij was 19 jaar voorzitter van de Amsterdamse Sportclub Olympia, de oudste wielerclub van Nederland. Sinds de jaren zeventig is de heer Faanhof bestuurslid van de Stichting Wielerbelangen Amsterdam. Hij was promotor van de wielersport in Amsterdam, onder meer door het organiseren van wedstrijden, met name de huidige Olympia's ronde door Nederland die zijn finish in Amsterdam heeft. Ook heeft hij aan de basis gestaan van de overkapping van het Vélodrome, een overdekte wielerbaan in Amsterdam-Slotervaart. Op deze baan worden nog altijd veel locale en landelijke wedstrijden voor jeugd en senioren georganiseerd.

Het Ereteken van Verdienste wordt uitgereikt aan diegenen die zich gedurende 25 jaar onbezoldigd op bestuursniveau hebben ingezet voor een Amsterdamse vereniging, stichting of instelling.

Amsterdam, 30 augustus 2002 Cynthia Hendriks ^


-

© gemeente Amsterdam - 30-08-2002