Nieuw-Vlaamse Alliantie


Wapenleveringen: geen uitstel, geen afstel (30/08/02)

De wapenleveringen aan Nepal zouden worden uitgesteld tot na de verkiezingen in dat land, overeenkomstig art. 7 van de wapenwet zou de vergunning worden geschorst. Tot zover de triomfantelijke Agalev-mededeling van gisteravond. In één adem werd er aan toegevoegd dat de premier het volmondig eens was.

Vanmorgen reeds bleek dat zowel Guy Verhofstadt als Louis Michel bevestigen dat de materiële levering gewoonweg niet vroeger kán gebeuren. De wapens zullen immers pas dan geproduceerd zijn.

De premier herhaalde dat aan de beslissing van 11 juli 2002 niets gewijzigd wordt.

Dit betekent dat er zelfs geen sprake is van uitstel van de levering. Laat staan dat de bevoegde ministers bij gemotiveerd besluit, overeenkomstig artikel 7 van de wapenwet, de lopende vergunning schorsen of intrekken.

Dit betekent dus ook dat er geen afstel meer kan komen. FN start met de productie van de moordwapens en Delcredere dekt het financieel risico.

Als de Raad van State de beslissing niet schorst of vernietigt gaan de wapenleveringen door, zonder voorwaarden, alle mistgordijnen ten spijt.

Wil Agalev nu eindelijk eens ophouden met de publieke opinie voor te liegen?

Het valt natuurlijk zwaar voor Agalev om toe te geven dat zij net als de VLD en de SP.A plat op de buik is gegaan voor het Waalse dictaat. Magda weg, Jef in de plaats: dit maakt van Agalev nog altijd geen nieuwe maagd.

Auteur:
Nieuw-Vlaamse Alliantie
Geert Bourgeois, algemeen voorzitter

Meer informatie:
Contactpersoon: Ben Weyts
Telefoon: 02/219 49 30
Fax: 02/217 35 10
E-post: ben.weyts@n-va.be
Url: www.n-va.be


---