Nieuws uit B&W 2002 - Nieuws uit B&W van 27 augustus Gemeente Gemert-Bakel


29-8-2002

Nieuws uit de vergadering van het college van burgemeester en wethouders

van 27 augustus 2002

Integraal activiteitenplan veiligheid 2002 Gemert-Bakel

Het college stelt het activiteitenplan 2002 vast ter bevordering van de veiligheid in Gemert-Bakel. Dit wordt ter kennisneming voorgelegd aan de gemeenteraad. De raad wordt bovendien gevraagd de evaluatie van het activiteitenplan 2001 vast te stellen.

De gemeenteraad van Gemert-Bakel heeft op 29 maart 2001 een Integraal Veiligheidsbeleidsplan (IVB) vastgesteld. Hierin is als doelstelling opgenomen om ieder jaar een Activiteitenplan op te stellen en dit na afloop van dat jaar te evalueren.

Uitgewerkt plan van aanpak gebied Nazareth- De Stroom- Ruijschenbergh, Gemert

Het college stelt voor een uitgewerkt plan van aanpak voor het gebied Nazareth-De Stroom- Ruijschenbergh voor te leggen aan de gemeenteraad op donderdag 5 september. In de vergadering van 27 juni 2002 heeft de gemeenteraad de kaders voor het project samengesteld. Op 5 september wordt de gemeenteraad gevraagd kennis te nemen van het uitgewerkte plan van aanpak. Ook wordt gevraagd kennis te nemen van de opzet voor het tot stand komen van de stedenbouwkundige hoofdstructuur.

Gewijzigd vaststellen bestemmingsplan Bakel-Milheeze-De Rips

Als het aan het college ligt, stelt de gemeenteraad het bestemmingsplan Bakel-Milheeze-De Rips in zijn vergadering van 26 september gewijzigd vast. Dit na behandeling in de raadscommissie ontwikkeling. De procedure rond het bestemmingsplan is nagenoeg afgerond. De bezwaarmakers worden geïnformeerd over het concept-raadsvoorstel.

Het gaat om een herziening van een aantal verouderde bestemmingsplannen. Het is een beheersplan, waarbij het juridische-planologische deel is geactualiseerd.

Agenda raad/commissies september

Het college stelt de onderwerpen voor ten behoeve van de agenda's van de raads- en commissievergaderingen van september.

Visie glastuinbouw Gemert-Bakel

Het college biedt een lokale visie op glastuinbouw ter vaststelling aan de gemeenteraad aan. De visie beschrijft specifiek het beleid dat van toepassing is op glastuinbouwbedrijven en tuinbouwbedrijven met ondersteunende voorzieningen. Een reclamant wordt schriftelijk geïnformeerd over de beroepsmogelijkheden.

Melding dakkapel Groenveld Bakel

Onder voorwaarden verleent het college bouwvergunning voor een dakkapel aan Groenveld in Bakel. Dit wordt gepubliceerd in de voorlichtingsrubriek.

Intrekken bouwvergunning Nieuwstraat Gemert

Het college wil een in 1998 verleende bouwvergunning voor een bergruimte/stalling aan de Nieuwstraat in Gemert op basis van de Woningwet intrekken.

Vergunning berging/dierenverblijf Esdonk

Tegen het voornemen van het college om medewerking te verlenen aan een bouw van een berging/dierenverblijf aan de Esdonk 44 in Gemert zijn bedenkingen ingediend. Het college verklaart de bedenkingen ongegrond en verleent de gevraagde bouwvergunning en vrijstelling.

Voortgang Jeugdpreventieproject (JJP)

Het Jeugdpreventieproject (JJP) zal worden voortgezet tot 1 januari 2003. Het JJP Gemert-Laarbeek is een samenwerkingsverband tussen Algemeen Maatschappelijk Werk De Peelzoom, de politie-afdeling Gemert-Laarbeek, de Stichting Jeugdzorg Noord-Brabant en de gemeenten Gemert-Bakel en Laarbeek.

Wet Bescherming Persoonsgegevens (WBP)

Met ingang van 1 september 2001 is de Wet bescherming persoonsgegevens (WBP) van kracht geworden. De raad wordt voorgesteld een Verordening gemeentelijke basisadministratie persoonsgegevens vast te stellen. De vorige verordening persoonregistraties voor de gemeente Gemert-Bakel wordt ingetrokken, zo is het voorstel.

Bij aanname van het voorstel door de raad is de Tijdelijke referendumwet op het besluit van toepassing.

00--00--00