Dienstenbond CNV

CAO-resultaat VPB dankzij actiedreiging
30-08-2002

Met dreigende acties in het vooruitzicht heeft de VPB te kennen gegeven verder te willen onderhandelen. CNV Dienstenbond is daarop ingegaan. Afgelopen maandag, 26 augustus heeft daarom de achtste onderhandelingsronde plaatsgevonden. Met succes. Werkgevers hebben eieren voor hun geld gekozen. Er is een onderhandelingsresultaat bereikt over een tweejarige CAO, dat we graag positief aan u voorleggen.

We hebben bereikt dat eerst het extreme overwerk wordt aangepakt, voordat de hele vereenvoudigingsoperatie wordt ingevoerd. Concreet: CAO-partijen zullen inzichtelijk maken waar de problemen zitten en hoe groot de problemen zijn.
CAO-partijen zullen instrumenten ontwikkelen om het extreme overwerk aan te pakken. Hierbij hoort ook het aanpakken van de hoge uitstroom van beveiligers uit de branche en het hoge ziekteverzuim . Op ons voorstel zullen ook sancties aan de orde kunnen komen, als partijen zich niet aan afspraken houden.
Op ons voorstel is het ook mogelijk om externe partijen mee te laten kijken. De CNV Dienstenbond wil dat Arbeidsinspectie betrokken wordt bij de aanpak van overtredingen van de Arbeid- en Rusttijdenwet.

Voor 1 juli 2003 zullen we de resultaten van dit werk tegemoet zien. De Operatie vereenvoudiging zal worden uitgesteld. Invoering zal plaatsvinden vanaf loonperiode 9 van 2003, in plaats van loonperiode 1 van 2003. De compensatie die hier tegenover stond (1%) blijft wel staan op loonperiode 1 van 2003 en schuift niet mee naar achteren.

Ook als het gaat om de financiële waardering voor beveiligers zijn er extra afspraken gemaakt. We willen er zeker van zijn dat de loonstijging ook in het tweede jaar minstens de stijging van prijzen bijhoudt. Per loonperiode 1 van 2004 is daarom een loonsverhoging afgesproken die gelijk is aan de stijging van de prijzen met daar bovenop 1%.

Een derde belangrijke afspraak betreft het volgen van verplichte studies. Met ingang van loonperiode 1 van 2004 zullen de lesuren voor alle verplichte cursussen worden aangemerkt als werktijd. De lestijd voor bijvoorbeeld het verplicht volgen van EHBO of BHV is daarmee werktijd geworden. Indien van toepassing, met alle gebruikelijke toeslagen. De lesuren voor verplichte scholing tellen dan mee voor het bepalen van overwerk, toeslagen voor werken op roostervrij enz. Daarmee komt de EHBO/BHV-vergoeding te vervallen.

Voor deze tweejarige CAO is ook voor het tweede CAO-jaar een verhoging afgesproken voor de vergoedingen per reisafstand en reistijd.

Andere (extra) afspraken ten opzichte van het eindbod:
- De maaltijdvergoeding wordt verhoogd naar 8,00 met ingang van loonperiode 1 van 2003.

- Alleen beveiligers die lid zijn van een vakbond kunnen een geschil aan de Sociale Commissie voorleggen. (Nog een reden om lid te worden van de CNV Dienstenbond!)

- Voor kaderleden die direct betrokken zijn bij de CAO-onderhandelingen is extra buitengewoon verlof afgesproken.

Het is nu aan de leden van de CNV Dienstenbond om het onderhandelingsresultaat te beoordelen. De stemformulieren moeten uiterlijk maandag 16 september binnen zijn!

Het hele pakket overziend, met de verbeteringen sinds de laatste ronde , leggen wij dit onderhandelingsresultaat nadrukkelijk positief aan u voor.