Dienstenbond CNV

Uitslag ledenraadpleging CAO Architecten
30-08-2002

In de afgelopen week sloot de ledenraadpleging over het onderhandelingsresultaat voor de CAO Architecten 2002-2003. Van de uitgebrachte stemmen bleek een grote meerderheid in te kunnen stemmen met het onderhandelingsresultaat. Daarmee is er, wat de CNV Dienstenbond betreft, een CAO tot stand gekomen.

Deze uitslag van de ledenraadpleging van de CNV Dienstenbond is de afronding van een moeizaam onderhandelingsproces. Het verloop van de onderhandelingen kende vele pieken en dalen. In het afgelopen halfjaar hebben we u moeten berichten over het bijna instorten van de CAO; we hebben samen met u de Rode Kaart-actie gehouden en Open Brieven verstuurd. Op de valreep werd u een onderhandelingsresultaat nog bijna door de neus geboord. Natuurlijk laat een Rode Kaart-actie zich niet vergelijken met stiptheidsacties of zelfs werkonderbrekingen. Maar op dat gebied kennen we dan ook binnen de Architectenbureaus (nog) geen traditie. Wat het wel duidelijk maakt, is een verharde opstelling aan de kant van uw werkgevers. Een opstelling die herkend wordt in de beschrijvingen op de stemformulieren. Er wordt, zoals sommige leden schreven, een groot beroep gedaan op de loyaliteit van werknemers aan hun bureau. Maar dat mag niet in de weg staan, dat er een goede CAO is en blijft!

Eens te meer is gebleken dat CAOs niet zomaar spontaan totstand komen. Onderhandelingen zullen alleen slagen indien collegas zich aansluiten bij de vakbond. Ga die discussie eens aan met collegas die nog niet georganiseerd zijn. Zij profiteren nu van uw vakbondslidmaatschap! Meer leden betekent meer kracht in onderhandelingen.

Naast het onderhandelen over uw CAO, biedt het lidmaatschap van de CNV Dienstenbond natuurlijk nog meer voordelen:

- juridische ondersteuning bij ziekte, ontslag, reorganisaties, uitkeringen;

- juridische ondersteuning bij problemen buiten uw werk
- ondersteuning bij het invullen van uw belastingpapieren
- toegang tot cursussen

- training en advies aan ondernemingsraden

- financieel advies, op het terrein van pensioenbreuken, arbeidsongeschiktheid en hypotheken

- ondersteuning bij vragen over loopbaan en functioneren
- kortingen bij vakanties

Collegas kunnen vrijblijvend een informatiepakket aanvragen bij de CNV Dienstenbond, via telefoonnummer 023-5651052. Of meld u aan via deze site.