Partij van de Arbeid

Den Haag, 30 augustus 2002

PvdA wil snel einde taxiruzie

PvdA Tweede-Kamerlid Sharon Dijksma is van mening dat minister De Boer van Verkeer en Waterstaat snel een einde moet maken aan de taxiruzie op luchthaven Schiphol.

De PvdA-woordvoerder vraagt zich af wat de minister van Verkeer en Waterstaat vindt van het vonnis van de Haarlemse rechter. De rechter vindt dat chauffeurs zonder vergunning in de hal passagiers mogen ronselen. Er geldt weliswaar een verbodsbepaling voor het ronselen van klanten op Schiphol, maar volgens de rechter is deze te ruim geformuleerd en daarom niet rechtsgeldig.

'De PvdA verwacht een oplossing van de minister voor dit probleem. Misschien moet hij de regels aanpassen. Wij zijn niet tegen marktwerking, maar je bent als consument op deze manier toch aan de goden overgeleverd. Zo bestaat er onduidelijkheid over de prijzen, om nog maar te zwijgen over de onveilige situaties die kunnen ontstaan als taxichauffers rijden zonder vergunning', aldus Dijksma.

De PvdA-woordvoerder zal minister De Boer van Verkeer en Waterstaat hierover tijdens het vragenuurtje aanstaande dinsdag aan de tand voelen.