Internationale Vaste planten Unie (ISU) bezoekt PPO Boskoop

De internationale organisatie voor producenten, handelaren, exporteurs en belangstellenden van vaste planten, de ISU, bezocht op 13 augustus het Praktijkonderzoek Plant & Omgeving Sector Bomen in Boskoop. De groep van belangstellenden van vaste planten uit de gehele wereld bezocht tijdens haar congres ook diverse bedrijven in de omgeving. De deelnemers kregen een presentatie over het lopende onderzoek te zien en bezochten de collectietuin.

Grote belangstelling voor nieuwe cultivars

De keuringscommissie ISU bezocht al eerder de proefvelden in Boskoop voor de keuring van een zestigtal nieuwigheden, die op meer proeflocaties in Europa zijn aangeplant. De leden van de keuringscommissie beoordelen de planten op de sier- en gebruikswaarde.

Binnen de groep van deelnemers was vooral de belangstelling voor nieuwe cultivars erg groot. Opvallend was ook het grote aantal deelnemers uit de Verenigde Staten. Tijdens het bezoek vond een levendige wisselwerking plaats in uitwisseling van ervaringen tussen deelnemers en onderzoekers.

Het bezoek van de ISU was het initiatief van de Vereniging van Vasteplantekwekers (VvV), de Nederlandse Bond van Boomkwekers (NBvB) ven de Koninklijke Bond voor de Groothandel in Bloembollen en Boomkwekerijproducten (KBGBB).

Top