Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 30-08-2002
Persberichten district Maastricht (HP 13.20 uur) Vrijdag 30 augustus 2002

Maastricht, alcoholcontrole:
Donderdagavond en vrijdagmorgen heeft op de Bosscherweg te Maastricht een alcoholcontrole plaatsgevonden. Tien bestuurders bleken meer gedronken te hebben dan wettelijk is toegestaan. De alcoholcontrole op de Bosscherweg startte donderdagavond omstreeks 20.00 uur en werd vrijdagmorgen omstreeks 02.00 uur beëindigd. In het genoemde tijdsbestek werd van alle bestuurders een alcoholblaastest afgenomen. Van de 629 gecontroleerde bestuurders bleken tien bestuurders alcohol gedronken te hebben, waarna zij aan het politiebureau een ademanalyse dienden te ondergaan. De alcoholpromillages varieerden tussen 0.5 promille en 1.7 promille. Bij de alcoholcontrole was een parketsecretaris van het Openbaar ministerie te Maastricht aanwezig. Hij bood alle verbaliseerde automobilisten, met uitzondering van de bestuurder met het alcoholpromillage van 1.7 promille wiens rijbewijs werd ingevorderd, een transactievoorstel aan. In zeven gevallen werd de opgelegde boete meteen betaald. Het hoogst opgelegde transactievoorstel bedroeg 480 euro (alcoholpromillage tussen 1.1 en 1.2 promille.) Er werd voor 1650 euro aan opgelegde boetes direct geïnd.

Maastricht, winkeldief:
Een 16 jarige inwoner van het Belgische Flemalle is donderdagmiddag 29 augustus door de politie bekeurd nadat hij op heterdaad werd betrapt bij een winkeldiefstal.
Personeel van een kledingwinkel gevestigd aan de Grote Staat te Maastricht zag een klant twee kledingstukken wegnemen. Omdat de winkel beveiligd was met alarmpoortjes, probeerde de winkeldief de op de kledingstukken aangebracht beveiliginglockers te verwijderen. Daarbij werd de kleding beschadigd en daardoor onbruikbaar. De gewaarschuwde politie heeft de winkeldief meegenomen naar het bureau waar tegen hem proces-verbaal werd opgemaakt. De aangerichte schade t.b.v. 71 euro zal op de ouders worden verhaald.

Maastricht, straatroof:
Een 50 jarige inwoner van Cadier en Keer is donderdagavond 29 augustus 2002 op de Maasboulevard te Maastricht het slachtoffer geworden van een straatroof.
Het slachtoffer liep donderdagavond omstreeks 20.35 uur over de Maasboulevard te Maastricht, waar hij na een bezoek aan de stad gebruik wilde gaan maken van zijn geparkeerde auto. Toen hij de weg overstak naderde een bromfiets met daarop twee jongens met vrij hoge snelheid. De duopassagier griste in het voorbijrijden het polstasje van het slachtoffer weg. Dit gebeurde met grote kracht. Het slacht liep daarbij een gekneusde pols op. De bromfiets reed daarna met hoge snelheid weg in de richting van de J. F. Kennedybrug. Het slachtoffer deed kort daarna bij de politie aangifte van de straatroof. Het slachtoffer mist zij polstasje met daarin een aantal bankpasjes, een beurs met daarin ongeveer 80 euro en de papieren van zijn auto.