Korps: Friesland, plaats: Fryslân 30-08-2002
Politieberichten van 30 augustus (07.00 - 13.00)

Grou: inbraak
In de nacht van dinsdag op woensdag is ingebroken in een kantoorpand aan de J.W. de Visserwei. Men is binnengekomen door een raam te forceren aan de binnenplaats. Ontvreemd zijn twee flatscreen monitoren. Aangifte is gedaan door een 56-jarige inwoner van Grou.

Kollumerzwaag: inbraak
In de nacht van woensdag op donderdag is ingebroken in een garage bij een woning aan de Tsjerkestrjitte. Men is binnengekomen door het slot te forceren. Gestolen werden twee fietsen met een waarde van in totaal 2500 euro. Aangifte is gedaan door een 31-jarige inwoonster van Kollumerzwaag.

Drachten: diefstal personenauto
In de nacht van donderdag op vrijdag is een grijze Alfa Romeo 164 twin spark, met het kenteken XY 85 SY, gestolen aan de Omloop. Aangifte is gedaan door een 57-jarige inwoner van Drachten.

Rotstergaast: mishandeling
Donderdag omstreeks 22.00 uur kreeg de politie een melding van een mishandeling op een camping aan de Schoterweg. Ter plaatse werd een 28-jarige inwoonster van het Poolse Wrzesnio aangetroffen. Zij had een snijwond aan haar linker jukbeen. De vrouw is naar De Tjongerschans vervoerd. Ter plaatse werden twee verdachten, een 41-jarige en een 20-jarige inwoner van Polen, vader en zoon, aangehouden. De technische recherche stelt een onderzoek. Een mes is veiliggesteld. De vrouw heeft geen aangifte gedaan.

Harkema: diefstal personenauto
In de nacht van donderdag op vrijdag is een witte VW-Golf, met het kenteken GT PP 37, gestolen aan de Betonwei. Aangifte is gedaan door een 43-jarige inwoner van Harkema.

Bureau Communicatie, telefoon 058 - 880 8272