Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 30-08-2002
Persberichten district Kerkrade (HP 14.10 uur) Vrijdag 30 augustus 2002

Mechelen, rijden onder invloed:
De politie heeft donderdag 29 augustus proces-verbaal opgemaakt tegen een 41 jarige inwoner van Mechelen die een aanrijding veroorzaakte en daarna wegreed van de plaats van het ongeval. Hij bleek onder invloed van alcohol de aanrijding veroorzaakt te hebben. Mogelijk ten gevolge van het te hard rijden veroorzaakte de automobilist uit Mechelen op de Commandeursstraat te Mechelen een aanrijding met een stilstaande bromfiets na een uitwijkmanoeuvre. Na de aanrijding reed de veroorzaker weg van de plaats van het verkeersongeval zonder te stoppen. De gewaarschuwde politie kon de identiteit de vluchtrijder achterhalen. Zijn auto werd aangetroffen met verse aanrijdingschade. In zijn woning werd hij door de politie aangehouden. Omdat hij naar het gebruik van alcohol rook moest hij aan het politiebureau zijn medewerking verlenen aan een ademanalyse. De uitslag hiervan gaf een alcoholpromillage aan tussen 1.6 en 1.7 promille. Tegen de inwoner van Mechelen werd proces-verbaal opgemaakt waarbij zijn rijbewijs werd ingevorderd. Na verhoor kon hij huiswaarts.

Kerkrade, rijden onder invloed:
Een 23 jarige automobilist uit Landgraaf is vrijdagmorgen 30 augustus 2002 door de politie bekeurd wegens het rijden onder invloed. Het alcoholgebruik van de automobilist werd vastgesteld bij een routinecontrole vrijdagmorgen omstreeks 01.00 uur op de Einderstraat te Kerkrade. Bij het eerste contact met de bestuurder bleek hij naar het gebruik van alcohol te ruiken, welk alcoholgebruik nogmaals bleek uit de alcoholblaastest. De bestuurder werd daarop meegenomen naar het politiebureau waar zijn ademanalyse een alcoholpromillage aangaf tussen 0.8 en 0.9 promille. Tegen de automobilist werd proces-verbaal opgemaakt. Na verhoor kon hij huiswaarts met een rijverbod van 3 uur in zijn bezit.

Ook een 46 jarige automobilist uit Brunssum werd de voorbije nacht wegens het rijden onder invloed bekeurd. Hij werd door een politiepatrouille omstreeks 03.50 uur op de Onze Lieve Vrouwestraat te Kerkrade gecontroleerd. Nadat bleek dat de bestuurder naar alcohol rook moest hij een alcoholblaastest afleggen. Deze viel voor de bestuurder verkeerd uit waarna hij meegenomen werd naar het politiebureau. Dar gaf de ademanalyse een alcoholpromillage aan tussen
1.1 en 1.2 promille. Tegen de inwoner van Brunssum werd proces-verbaal opgemaakt. Naverhoor kon hij huiswaarts met een rijverbod van 5 uur in zijn bezit.

Landgraaf, winkeldiefstal:
De politie heeft donderdag 29 augustus 2002 rond het middaguur proces-verbaal opgemaakt tegen een 41 jarige inwoner van Spaubeek wegens het plegen van een winkeldiefstal.
De klant winkelde in een supermarkt aan de Hovenstraat te Landgraaf en laadde diverse spullen in zijn karretje. Aan de kassa rekende hij af, maar twee pakjes sigaretten en een fles sterke drank, die hij onder zijn kleding verborgen had liet hij na te betalen. Na het afrekenen verliet de klant de supermarkt maar werd daar door het personeel ter verantwoording geroepen. Onder zijn kleding kamen de niet betaalde goederen te voorschijn. De gewaarschuwde politie nam de winkeldief mee naar het politiebureau waar tegen hem proces-verbaal werd opgemaakt. Hij kreeg een transactie aangeboden van 115 euro. Na verhoor kon hij huiswaarts. De gestolen goederen zij inmiddels teruggeven aan de rechtmatige eigenaar.