Ingezonden persbericht

Persbericht

UnitedConsumers wil korting groene stroom niet opgeven

EINDHOVEN 30-04-2002. UnitedConsumers.com, wil de korting op groene stroom van 1 eurocent per kWh niet laten vervallen als de subsidies van de overheid op groene stroom gaan veranderen.

Liberalisering
Als internetbedrijf biedt UnitedConsumers consumenten korting op groene stroom, maar ook op benzine en gsm-abonnementen. Allemaal markten waarin de liberalisering in volle gang is. "Het succes van schone energie en de liberalisering van de stroommarkt in Nederland kan en mag dit kabinet niet om zeep helpen", zegt ir. Bas Poell, directeur van UnitedConsumers, in een reactie op de kabinetsplannen.

Korting
UnitedConsumers vertegenwoordigt inmiddels 67.000 consumenten en levert sinds 2002 groene stroom met een korting tot ruim 100 euro per jaar aan 7.000 klanten verspreid over heel Nederland. Het bedrijf onderscheidt zich door alleen via internet te opereren. Daardoor houdt het bedrijf de kosten laag en sluist deze besparingen door naar de klant. Als de kortingen van UnitedConsumers in uiterste situaties toch moeten vervallen kunnen UnitedConsumers klanten altijd terugvallen naar hun oude vertrouwde (grijze) energieprijzen.

Stimulering
Om de productie van duurzame energie in Nederland blijvend te stimuleren is volgens UnitedConsumers een subsidie nodig van 250 miljoen euro. Wind heeft een stimulering van 5 eurocent/kWh nodig; schone biomassa eveneens. Zonne-energie wordt bij een subsidie van 30 eurocent/kWh rendabel. De subsidie zal cruciaal zijn voor de vraag of de Nederlandse groene stroommarkt overeind blijft.

Compensatie
UnitedConsumers wil het kabinet en de Tweede Kamer vragen om te zorgen dat de subsidie voor schone energie hoog genoeg wordt om groene stroom betaalbaar te houden voor de consument. Wij zelf zorgen dan wel voor de extra korting van 1 eurocent/kWh door goedkoop en efficient te werken via internet.


---
======
Noot aan de redactie (

Ingezonden persbericht