Gemeente Deventer

Het Eikendal

INFORMATIEBIJEENKOMST MASTERPLAN HET EIKENDAL

De gemeente wil in het gebied dat ligt tussen de Molenweg, Kieftenweg, Randerstraat, Boxbergerweg en Schuurmansweg een villapark ontwikkelen: Het Eikendal.

Het college van burgemeester en wethouders heeft op 20 augustus het Masterplan Eikendal besproken. Het Masterplan geeft de kaders aan voor het verder ontwikkelen van de plannen. De gemeenteraad zal zich in december uitspreken over de plannen. Het college van burgemeester en wethouders heeft de direct belanghebbenden op 20 augustus geïnformeerd over het Masterplan.

De gemeente wil op 10 september ook aanwonenden en geïnteresseerden over het Masterplan informeren. De bijeenkomst begint om 19.30 uur en is in het Hof van Salland, Dorpsstraat 30 in Diepenveen. Van de gemeente zijn aanwezig wethouder B.J. Doornebos, projectleider A. Paauwe, communicatieadviseur J. Windt en E. Bindels van het stedenbouwkundig bureau dat het Masterplan Eikendal heeft gemaakt.

Samengevat legt het Masterplan in hoofdlijnen vast:
* de stedenbouwkundige visie

* de onderbouwing daarvan op basis van een analyse van het plangebied en omgeving, het landschap, de ecologie, de waterhuishouding, de verkeerscirculatie, de historie, het ruimtelijk kader en beleidsplannen.

Het Masterplan dient als toetsingskader voor het stedenbouwkundig plan; de volgende stap in de planontwikkeling.

Het Masterplan Het Eikendal kunt u lezen en eventueel downloaden op de internetpagina's van de gemeente. Ga naar www.deventer.nl, klik dan op het kopje plannen, vervolgens bouwen en u vindt het Masterplan Het Eikendal.