Arrondissementsparket Roermond

Roermond, 29 augustus 2002

Brandstichting Gamma Weert

Op maandag 12 augustus 2002 vond er een brandstichting plaats bij de vestiging van de GAMMA te Weert. Hierbij ontstond grote schade en noodgedwongen werd de GAMMA vestiging voor meer dan een week gesloten.

Uit het opgestarte onderzoek bleek dat deze brand kennelijk met voorbedachte rade werd uitgevoerd, ook is gebleken dat de GAMMA is afgeperst. Na ingesteld onderzoek werd op zaterdag 17 augustus 2002 een verdachte m.b.t. de brand en de afpersing aangehouden, zijnde een 46 jarige A.S. uit Kelpen.

Er werden zoekingen verricht in diens woning en in een bedrijfspand te Weert. Het onderzoek wordt verricht onder leiding van het openbaar ministerie te Roermond door de regiopolitie Limburg Noord, district Weert en de regionale recherche, in samenwerking met andere politiediensten.

Op donderdag 29 augustus 2002 werd de eerder genoemde verdachte A.S. door de raadkamer van de rechtbank te Roermond in gevangenhouding gesteld. De politie verzoekt getuigen die op maandagavond 12 augustus 2002 na 18:00 uur bij de GAMMA zijn geweest en bijzonderheden hebben gezien van de brand, om contact op te nemen met de politie Weert, tel. 0900-8844