Afkomstig van: E. Straathof
Datum: 30 augustus 2002


Politie zoekt getuigen ongeval Noordwijk
De politie is op zoek naar getuigen van een ongeval op de Molenstraat op dinsdag 27 augustus rond 14.40 uur. Hierbij is een fietser is botsing gekomen met een invalidenauto. De politie wil graag weten wat de precieze toedracht is geweest van het ongeval. Getuigen kunnen naar het politiebureau aan de Duinwetering 101 komen of bellen met 0900-8844 (lokaal tarief).

Onder invloed Waddinxveen
De politie heeft vrijdagnacht 30 augustus rond 01.40 uur op de Limaweg een 39-jarige Leidse aangehouden wegens rijden onder invloed. De ademanalyse kwam uit op 315 ug/l. Ze kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van 2 uur.

Politie stelt onderzoek in naar overval Gouda
De politie stelt een onderzoek in naar een overval op een winkel in de Zeugstraat. Rond 11.00 uur op vrijdag 30 augustus stapte een man de winkel binnen en eiste geld uit de kassa. Hierbij bedreigde hij een van de medewerksters van de winkel. Hierop heeft hij geld uit de kassa gepakt en is weggerend in de richting van de Lange Tiendweg. Een zoektocht in de omgeving heeft niet tot een aanhouding geleid.

Monteurs onder stroom Rijpwetering
Twee monteurs hebben vrijdag 30 augustus rond 11.40 uur onder stroom gestaan. Zij waren aan de H.P. Van der Poellaan bezig met het afmonteren van de stroomvoorziening. Een van de beide monteurs, een 21-jarige man uit Voorhout, kwam onder stroom te staan. Zijn collega, een 25-jarige man uit Driebergen Rijsenburg, heeft hem ervan afgetrokken, waardoor ook hij even onder stroom stond. De man uit Voorhout kreeg door de schok een hartstilstand en is ter plaatse gereanimeerd. Vervolgens is hij met een spoedtransport naar het LUMC vervoerd. Zijn collega is later ook voor onderzoek naar het LUMC overgebracht.

Onder invloed Zwammerdam
De politie heeft vrijdagnacht 30 augustus het rijbewijs ingevorderd van een 41-jarige Zwammerdammer. De man wordt ervan verdacht eerst een geparkeerde auto op de Steekterweg te hebben aangereden waarna hij is doorgereden. Hierna is hij op de Aziëlaan tegen een stoeprand gereden waardoor hij een lekke band kreeg. Met de lekke band is hij daarna teruggekeerd naar de Steekterweg. Daar heeft de politie de man aangehouden. Hij had een ademalcoholgehalte van 875 ug/l. Hij kreeg een rijverbod van 11 uur.

Onder invloed Leiden
De politie heeft vrijdagnacht 30 augustus rond 01.15 uur een 22-jarige Voorschotenaar aangehouden wegens rijden onder invloed. Hij reed met ongeveer 160 km/uur over de rijksweg A4. Op het bureau wees de ademanalyse 295 ug/l uit. Hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van 2 uur.


Telefoon 071-5459800
Fax 071-5459326