Persberichten politie Rivierenland

---

Vrijdag, 30 augustus 2002

Bemmel, verkeersongeval met letsel
Bij een verkeersongeval tussen een bromfiets en een auto op de Karstraat Bemmel zijn gistermiddag omstreeks half-een een 34-jarige man en een 32-jarige vrouw uit Beuningen gewond geraakt. De bromfiets, bestuurd door de 34-jarige man, reed over het fietspad van de Karstraat, komende uit de richting Bemmel. Bij het oversteken van de Karstraat naderde uit de richting Huissen een 48-jarige vrouw uit Huissen, die het rode verkeerslicht negeerde waarna de aanrijding volgde. De 32-jarige vrouw werd met botbreuken overgebracht naar het Canisiusziekenhuis in Nijmegen. De 34-jarige bromfietser liep kneuzingen op, maar hoefde niet te worden opgenomen in het ziekenhuis. De bromfiets raakte total-loss. Tegen de bestuurster van de auto wordt proces-verbaal opgemaakt.

Zetten, oplichting
De Stichting Monumentenwacht Gelderland is opgelicht. Onbekenden zagen kans uit de post overschrijvingskaarten weg te nemen. Op de overschrijvingskaarten heeft men het rekeningnummer en de naam van de begunstigde veranderd. De stichting heeft aangifte gedaan bij de politie.

Angerlo, snelheidscontrole
Bij een donderdag gehouden snelheidscontrole op de Rivierweg in Angerlo zijn 45 bestuurders bekeurd. Tussen half tien 's ochtends en twee uur 's middags passeerden in totaal 1780 voertuigen de radar. De hoogste gemeten snelheid bedroeg 108 kilometer per uur, terwijl ter plaatse een maximumsnelheid geldt van 80.

Zevenaar, diefstal vanuit verpleeghuis
Een 70-jarige inwoonster van Zevenaar is bestolen van haar geld. De vrouw, verblijvend in het verpleeghuis van het ziekenhuis aan de Hunneveldweg, ontdekte dat er in een onbewaakt ogenblik 75 euro uit haar portemonnee was ontvreemd. Van de dader ontbreekt elk spoor.

Didam, man aangehouden na bedreiging
Een zakelijk geschil was de aanleiding tot een bedreiging door een 20-jarige inwoner van Zevenaar. De politie kreeg een telefoontje dat er een bedreiging plaatsvond bij een bedrijf in Didam, waarbij een mes gebruikt zou worden. Op aanwijzing van een getuige hield de politie de 20-jarige verdachte aan in de nabijheid van het station. De man bleek inderdaad een groot mes bij zich te hebben. Een 35-jarige inwoner van Zevenaar deed aangifte. De verdachte is in verzekering gesteld.

Elst, fietser op snelweg bekeurd
Een 19-jarige man is vanochtend vroeg door de politie bekeurd, omdat hij op de autosnelweg fietste. De politie kreeg een melding van een automobilist op de A325 dat er op het klaverblad bij Ressen een fietser zou rijden over de vluchtstrook. Toen agenten poolshoogte gingen nemen, troffen zij de fietser aan ter hoogte van de afslag Lent. De man verklaarde vanuit Elst de borden Nijmegen te hebben gevolgd, die bleken echter niet voor fietsers te zijn bestemd. Na een bekeuring werd hem de juiste weg gewezen.

Huissen, portemonnee ontfutseld in supermarkt
Een 67-jarige inwoonster van Huissen is voor zeker honderd euro gedupeerd, doordat haar portemonnee in een onbewaakt moment afhandig werd gemaakt. De vrouw deed donderdagmiddag boodschappen in een supermarkt aan de Markt in Huissen en werd door een meisje aangesproken, waardoor ze kennelijk afgeleid werd. Bij de kassa ontdekte de Huissense dat haar portemonnee, die in haar onafgesloten tas in de winkelwagen lag, was ontvreemd.

Huissen, winkeldiefstal met een luchtje
Bij een diefstal uit een drogisterij aan de Langestraat in Huissen is donderdagmiddag een behoorlijke hoeveelheid parfum ontvreemd. Uit een afgesloten vitrinekast nabij de kassa zagen onbekenden kans een aantal flesjes parfum weg te nemen, vermoedelijk met behulp van een valse sleutel. De totale waarde van het gestolen goed bedraagt ruim 1200 euro.

Bemmel, winkeldiefstal
Cosmetica blijkt erg in trek te zijn binnen het criminele circuit. Een drogisterij aan de Markt in Bemmel mist sinds donderdagmiddag voor ruim 15.000 euro aan aftershave, bodylotion en lipstick van diverse merken. Het dievengilde kon bij de cosmetica komen door een afgesloten vitrinekast open te breken. Mogelijk door drukte in de zaak heeft het winkelpersoneel niets gemerkt.

Elst, diefstal schedels
In de nacht van woensdag op donderdag zijn er bij opgravingen bij de NH kerk aan de Sint Maartenstraat te Elst twee schedels weggenomen. Na werkzaamheden werden de graven afgedekt met zwart zeil. In de ochtend ontdekte men dat de schedels waren weggenomen. De schedels zijn vermoedelijk afkomstig uit de 16 eeuw en hebben een waarde van tussen de 200 en 500 euro.

---

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Politie Rivierenland
Postbus 21, 6900 AA Zevenaar
Internet: communicatie@politierivierenland.nl