Politie Midden- en West Brabant

Persberichten district Breda

Datum: 30/8/2002
Auteur: Willem van Hlooijdonk

Man met eigen auto ontvoerd naar Frankrijk

HAZELDONK: De recherche van het politiedistrict Breda en het politieteam Zundert zijn een onderzoek gestart naar aanleiding van het aantreffen van een 32-jarige man uit Gelderland in het plaatsje Valencien bij Lille(F). De man verklaart dat hij bij een tankstation nabij de grens aan de A-16 door drie mannen was overvallen. De mannen hadden hem overmeesterd waarna ze in zijn auto stapten en hem meenamen.

De man belde, slechts gekleed in ondergoed, omstreeks 23.30 uur, aan bij een woning in het Franse plaatsje Valencien bij Lille. Vandaar uit werd de Franse politie geïnformeerd. Hij vertelde dat hij langs de A-16, bij een tankstation voorbij Breda, mogelijk bij Hazeldonk, was overmeesterd door drie mannen. Een van de mannen had hem daarbij bedreigd met een vuurwapen. Dit moet omstreeks 08.00 uur hebben plaats gevonden. Het is nog niet duidelijk wat er daarna exact gebeurd is. Kennelijk is het slachtoffer bij Lille door de daders uit zijn eigen auto gezet. Het slachtoffer, die met zijn auto voor zijn werk onderweg was naar België, heeft lichte verwondingen. Een aangifte moet nog worden opgenomen. De politie heeft vandaag een uitgebreid onderzoek ingesteld bij het tankstation en andere parkeerplaatsen nabij Hazeldonk-West. De politie is nog op zoek naar de auto van het slachtoffer, dit betreft een Toyota Camry. Mogelijk dat de overvallers een witte bestelauto bij zich hadden. Getuigen kunnen contact opnemen met 0900-8844.

Waarschuwing politie

BREDA: Op 30 augustus 2002 werd aangifte gedaan van diefstal uit een witte Opel Astra bestelauto, die op de Noortberghmoeren stond geparkeerd. De ruit aan de achterzijde van de auto werd ingeslagen. De inbraak is gepleegd tussen woensdag 28 augustus 18.00 uur en donderdag 29 augustus 07.00 uur Uit de auto werd buiten gereedschap ook een koffertje met daarin het gif Diffenard weggenomen. Dat gif wordt gebruikt bij de muizenbestrijding en kan gevaarlijk zijn bij inname. Het betreft een zwarte lederen koffer met cijferslot.

Inbraken in woningen

BREDA: Men heeft van een woning aan de van Rijckevorselstraat met een koevoet de voordeur opengebroken. Hierna heeft men de gehele woning doorzocht. Er worden diverse goederen vermist. Ook bij de overburen was de gehele deurstijl gescheurd. Men heeft daar vermoedelijk ook in willen breken.

Tevens is in een woning aan de Ruitersboslaan ingebroken. Deze inbraak vond gistermiddag plaats tussen 13.00 en 16.00 uur. De toegang werd verschaft d.m.v. verbreking van een klepraam. Men heeft o.a. een DVD-speler, sieraden en verschillende DVD's en twee telefoontoestellen gestolen. Uit het buurtonderzoek is gebleken dat een getinte jonge vrouw met een piercing in haar gezicht in een tuin van een naburige bewoner heeft gestaan. Zij vroeg of er kamers te huur waren!

Inbraken in auto's

MOERDIJK: In de nacht van 28 op 29 augustus werd ingebroken in vier auto's in het bewakingsgebied van het team Moerdijk.

Zo werd op het Hoornwerck te Klundert ingebroken in een Opel Corsa. Met geweld werd het linkerportier opengebroken en werd uit het dashboard de radio-CD speler ontvreemd. Tevens werden uit de auto een aantal Cd's ontvreemd. Tevens werd ingebroken in een rode Ford Escort die stond geparkeerd aan het Ravelijn te Klundert. Ook hier werd het linkerportier opengebroken. Uit het dashboard werd de radio CD speler ontvreemd alsmede een 2 tal Cd's. In de auto heeft men flinke schade aan het dashboard veroorzaakt. Ook werd nog ingebroken in een Volkswagen Passat aan de Sint Jozefstraat te Noordhoek. Uit deze auto werd ook met grof geweld een radio-CD speler alsmede een computerspel ontvreemd. Als laatste werd nog ingebroken in een Volkswagen Passat aan de Zuidhaven te Zevenbergen. Ook hier werd ingebroken langs het linkerportier van de auto. Met grof geweld werd vervolgens de radio-CD speler uit de auto ontvreemd alsmede een 6 tal Cd's. Aan deze auto werd ook weer behoorlijke schade aangericht.

Fietsendief

RIJSBERGEN: Op de Bredaseweg te Rijsbergen is gistermiddag een 19-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. De man had geprobeerd op de Gommerstraat een fiets te stelen.

De man probeerde met een steen het slot van een fiets te vernielen. Dit lukte hem echter niet. Ook een slot van een andere fiets werd door de dief met een steen aangevallen. Ook deze poging mislukte. De politie slaagde erin de verdachte op de Bredaseweg aan te houden. Ook in deze straat toonde hij veel belangstelling voor fietsen, waarbij hij kennelijk op zoek was naar een fiets die niet afgesloten was. De verdachte bekende. Hij vertelde dat hij naar Breda wilde maar geen geld bij zich had. , De buschauffeur had geweigerd hem mee te nemen. Hij had besloten daarom maar een fiets te stelen. Hij heeft een AU-dagvaarding meegekregen.

Getuige helpt politie bij aanhouding auto-inbreker

BREDA: De politie heeft vannacht op de Adriaan van Bergenstraat met hulp van een oplettende getuige omstreeks 03.15 uur op heterdaad een autokraker aangehouden. Het betreft een 39-jarige Bredanaar.

Naar aanleiding van een tip van een getuige ging de politie naar de Adriaan van Bergenstraat. De getuige was na zijn telefoontje ter plaatse gebleven om de dader in de gaten te houden. De verdachte werd in een opengebroken auto aangetroffen met een schroevendraaier in zijn hand. De ruit van het linkervoorportier was ingeslagen. Bij het onderzoek aan de kleding vonden de agenten een fototoestel en een frontje van een autoradio welke vermoedelijk van een andere auto-inbraak afkomstig zijn. Naast de auto waarin de verdachte werd aangetroffen stond nog een auto geparkeerd waarin eveneens was ingebroken. Hiervan was het slot van het linkervoorportier geforceerd. De verdachte, een bekende van de politie, is in verzekering gesteld. De nacht van maandag 26 op dinsdag 27 augustus jl. hield de politie in dezelfde straat ook al een auto-inbreker aan.

Inbraak bedrijfspand

BREDA: Inbrekers hebben vannacht een bedrijf bezocht aan de Markendaalseweg. Twee personen die zich verplaatsten op een zwarte scooter hebben vannacht door een ruit aan de voorkant in te slaan toegang verkregen tot het pand. Zij hebben een systeemkast van een computer gestolen. De politie heeft nog een onderzoek in de omgeving ingesteld doch de daders niet meer aangetroffen. Het is de vierde keer dat dit jaar in dit pand is ingebroken.

Drie verdachten aangehouden met gestolen goederen

Breda: Agenten hebben gistermiddag in het Centrum drie personen aangehouden ter zake heling c.q. diefstal. Het gaat om een 35-jarige man en een 22-jarige man uit Breda en een 24-jarige vrouw uit Maasdijk.

De 35-jarige Bredanaar is een drugsgebruiker en een bekende van de politie. Een agent zag hem een horeca gelegenheid binnengaan terwijl de andere twee personen buiten bleven wachten. De agent sprak hem in de zaak aan en zag dat de jas van de man over twee tassen lag. Deze tassen waren gevuld met onder meer kleding, delen van een pc, twee autoradio's, drie paar kinderschoentjes en inbrekersgereedschap (bahco, twee schroevendraaiers, kniptang en een klein model koevoet).

Volgens de man waren de goederen van een man en een vrouw die buiten stonden Deze personen ontkenden echter dat de tassen van hen waren. Gelet op de betrokken personen, de aard van de goederen en de tegenstrijdige verklaringen hierover gaat de politie er vanuit dat het om gestolen spullen gaat die men kennelijk wilde verkopen. De verdachten zijn aangehouden en in verzekering gesteld

Brandweer bevrijdt man uit benarde positie

BREDA: Op het dak van een pand aan de Tweede Markststraat was gisteravond rond 19.30 uur een 26-jarige man aan het werk. Hij kreeg opeens ontzettende rugpijn. Van de pijn kon hij ook zijn voeten niet meer bewegen. De politie riep de hulp in van de brandweer die de man uit zijn benarde positie bevrijdde.