Politie Midden- en West Brabant

Persberichten 30 augustus 2002, district Oosterhout

Datum: 30/8/2002
Auteur: Jeroen Steenmeijer

Team Dongen:

Vluchtende winkeldieven snel gepakt door politie DONGEN: Op donderdagmiddag 29 augustus arresteerde de politie twee winkeldieven op heterdaad. Kort voor hun aanhouding stalen de verdachten twee broeken vanuit een kledingzaak aan de Tramstraat te Dongen. Zij gingen er in een auto vandoor. Toen ze de achtervolgende politie in hun autospiegels zagen, gooiden ze de gestolen buit via het open raam uit hun auto. De mannen probeerden nog tevergeefs te ontsnappen. Het duo, 41 en 30 jaar oud en afkomstig uit Goirle, werd gearresteerd en ingesloten. In hun auto vond de politie een honkbalknuppel en twee gestolen kentekenplaten. De kentekenplaten waren op 21 augustus jl. ontvreemd van een andere auto in Ulicoten. De politie heeft de zaak in onderzoek en maakt proces-verbaal op tegen deze twee verdachten. Ze zijn na verhoor in vrijheid gesteld.

Team Geertruidenberg Drimmelen:

Snelheidscontrole
GEMEENTE DRIMMELEN: Op donderdag 29 augustus werden diverse snelheidscontroles gehouden in de gemeente Drimmelen van 14.00 tot 22.00 uur:
Crullaan in Made van 15.04 tot 16.34 uur
Passanten: 870
Overtredingen: 43
Hoogste snelheid: 76 km per uur

Blockmekerstraat in Made van 16.44 tot 18.44 uur Passanten: 580
Overtredingen: 29
Hoogste snelheid: 72 km per uur

Zeggelaan in Terheijden van 18.57 tot 20.57 uur Passanten: 460
Overtredingen: 33
Hoogste snelheid: 81 km per uur

De politie houdt deze structurele snelheidscontroles op uitdrukkelijk verzoek van omwonenden en het gemeentebestuur van Drimmelen. Doelstelling is de ontmoediging van het sluipverkeer dat de wegwerkzaamheden aan de A-16 en aanleg HSL probeert te vermijden.

Bedrijfsinbraak
MADE: De politie onderzoek een bedrijfsinbraak die werd gepleegd tussen donderdag 29 augustus 21:00 uur en vrijdag 30 augustus 06:30 uur. De inbraak vond plaats op een afgesloten bedrijfsterrein aan de Brieltjenspolder te Made. Dit industrieterrein ligt langs de noordelijke rijbaan van de autosnelweg A-59 (Maasroute). Onbekenden gingen er vandoor met een grijskleurige aanhangwagen, voorzien van een disselslot. Op de aanhangwagen stonden een graafmachine, 3 graafbakken en een trilplaat. Hoe men op het bedrijfsterrein is gekomen, is niet bekend.

Bromfietscontrole in Terheijden
TERHEIJDEN: De wijkagent van Terheijden maakte op donderdag 29 augustus, vier bekeuringen op. Dit deed hij bij een bromfietscontrole, op de Zeggelaan in Terheijden. Vier jonge bromfietsers kregen bekeuringen voor het niet dragen van de verplichte helm. Het boetebedrag voor deze overtreding bedraagt 40,-

Inbraak in bedrijf te RAAMSDONKSVEER:
RAAMSDONKSVEER: Tussen donderdag 29 augustus 23:59 uur en vrijdag 30 augustus 08:15 uur werd er ingebroken in een bedrijf aan de Wilhelminalaan in Raamsdonksveer. Om binnen te komen werd een ruit van de achterdeur ingeslagen en werd het slot geforceerd. Uit het bedrijf zijn een geldbedrag, een aantal flesjes frisdrank en een sigarettenautomaat gestolen.

Team Waalwijk:

Brand in woning
SPRANG-CAPELLE: Op donderdag 29 augustus 2002, omstreeks 19.30 uur rukten de brandweer en de politie uit naar een woning aan de Lijster te Sprang-Capelle. Op de bovenverdieping van de woning was brand uitgebroken. Een van de kinderen speelde met vuur en had een stuk papier in brand gestoken. Toen hij het vuur uit wilde blazen ging dit niet meer. Ook de hoofdbewoner kreeg het vuur niet geblust. De brandweer was de brand vrij snel meester. De woning en naast gelegen panden liepen behoorlijke schade op. Er zijn geen gewonden gevallen. De bewoners van het getroffen pand zijn tijdelijk elders ondergebracht. De plaatselijke woningbouwvereniging verzorgde tijdelijk onderdak voor het gezin.

Team Oosterhout:

Brandje op bedrijfsterrein aan de Burcht te Oosterhout OOSTERHOUT: Op vrijdag 30 augustus omstreeks 02.55 uur stond er brand op het bedrijfsterrein van een bedrijf aan de Burcht te Oosterhout. Een aantal autobanden stond in de fik. Vermoedelijk heeft de jeugd een aantal autobanden van het bedrijf opgestapeld en in brand gestoken. De brandweer heeft het brandje geblust. Het brandje leverde geen gevaar op voor de omgeving. Wel was er sprake van fikse rookontwikkeling.

Verkeerscontrole
OOSTERHOUT: Op donderdag 29 augustus werd door de politie op de Bouwlingstraat, Burgemeester Elkhuizenlaan en in de Torenstraat te Oosterhout een verkeerscontrole gehouden. In totaal schreef de politie negentien bekeuringen uit:

* vijf bonnen voor het niet dragen van de verplichte helm voor bromfietsers

* tien bonnen voor het opvoeren van de bromfiets
* vier bonnen voor autobestuurders, die autogordel hun autogordel niet droegen.

Fietsendief valt door de mand bij politiecontrole OOSTERHOUT: Op donderdag 29 augustus omstreeks 14.00 uur hield de politie op het parkeerterrein van de Torenstraat te Oosterhout een bromfietscontrole. De politie arresteerde daarbij een 17 jarige jongen uit Oosterhout. Hij reed op een fiets waarvan op 15 juni j.l. aangifte was gedaan van diefstal. De jongen bekende dat hij de fiets in de Klappeijstraat had gestolen. Hij is na verhoor in vrijheidgesteld. De ouders van de minderjarige verdachte zijn door de politie geïnformeerd over de gebeurtenis.