IRIS

IRIS weer in handen van Robijn Groep B.V.

PERSBERICHT Amsterdam, 30 augustus 2002


- Verzelfstandiging IRIS

- Acquisitie Eramco/DFS

- Benoeming Ab ter Horst tot directeur

Verzelfstandiging IRIS
Met ingang van 30 augustus 2002 is het Amsterdamse softwarehuis IRIS Investment Support Systems B.V. (www.iris.nl) weer volledig in handen van Robijn Groep B.V. (Herbert Robijn).
Het zeer gespecialiseerde IRIS is al jaren toonaangevend in de markt voor geavanceerde software voor de optie- futures- en aandelenhandel.
Rubyx Compressor, Rubyx Product Suite en Orion zijn de key-products van IRIS voor (internationale) schermhandel en risk management, met directe connecties naar Euronext Switch, Eurex, Euronext.LIFFE, Euronext NSC, Xetra en Reuters.
Herbert Robijn (37) over de verzelfstandiging: 'Dit is een belangrijks stap. IRIS kan zich nu weer volledig richten op haar core business en het verder succesvol uitrollen van Rubyx voor de schermhandel op Euronext Switch en andere beurzen, zoals Eurex en Euronext.LIFFE.'

Acquisitie Eramco/DFS
De verzelfstandiging van IRIS heeft ruimte gemaakt voor de acquisitie van branchegenoot Eramco/DFS.
IRIS en Eramco/DFS hebben hiertoe een principe akkoord bereikt. Met de overname ontstaat een onderneming die prima gepositioneerd is om de versnelde overgang van vloer- naar schermhandel in Amsterdam uitstekend te faciliteren.
De aansluitingen naar de beurzen van Duitsland en Engeland zijn al gerealiseerd. Cliënten van Eramco/DFS krijgen dankzij het samengaan met IRIS toegang tot een internationaal groeipad. Een vlekkeloze migratie van Euronext Switch naar LIFFE Connect is nu bovendien gewaarborgd.
Door de bundeling van kennis en ervaring van IRIS met die van Eramco/DFS is het veel eenvoudiger om in te spelen op de snel wijzigende behoeftes in de markt.
De integratie van de twee organisaties wordt op korte termijn gerealiseerd en zal vlot verlopen, juist om de gezamenlijke cliënten efficiënt te ondersteunen en om van synergie-effecten te profiteren. Het adres van de nieuwe onderneming, die verder gaat als IRIS Investment Support Systems B.V., is Keizersgracht 632 te Amsterdam. Het telefoonnummer is +31-(0)20 625 44 91.

Benoeming Ab ter Horst tot directeur
De dagelijkse leiding van IRIS komt bij Ab ter Horst (43) te liggen. Per 1 september 2002 treedt hij aan als directeur. Ter Horst heeft ruime ervaring met ontwikkeling van financiële handelssystemen in een internationale omgeving.
Ab ter Horst: 'IRIS - Eramco/DFS is een uitstekende combinatie. Samen hebben we het breedste aanbod van software voor de optie- en aandelenhandel: van software voor handhelds tot software voor internationale schermhandel en risk management. Dit biedt een uitstekend perspectief voor onze cliënten en prospects'.

Over IRIS:
IRIS Group is een innovatief softwarebedrijf dat geavanceerde schermhandelsystemen ontwikkelt voor de professionele optie-, futures- en aandelenmarkten.
IRIS Group is opgericht in 1985 en heeft haar hoofdkantoor in Amsterdam.
Een groot aantal dealingrooms bij banken en derivatenhandelaren maakt gebruik van de zeer snelle systemen van IRIS: het Rubyx schermhandelsysteem en het Orion risk management systeem. Met Rubyx kunnen handelaren simultaan electronisch handelen in de financiële producten op de beurzen van Nederland (Euronext Switch, NSC), België (Euronext), Frankrijk (Euronext), Duitsland (Eurex, Xetra) en Engeland (Euronext.LIFFE).
De software systemen van IRIS zijn compatibel met de datafeed van Reuters.

Over Eramco/DFS:
Sinds 1984 wordt er software ontwikkeld voor de waardering van opties. Na de pioniersperiode is het bedrijf zich gaan toeleggen op de bouw van handelsapplicaties voor de toegelaten instellingen zoals marketmakers en off floor traders. Dit heeft geresulteerd in een aanzienlijk aantal installaties in de Nederlandse markt. Daarnaast word er sinds korte tijd een applicatie gevoerd voor de commissionairshuizen.


---

-
Voor nadere informatie kunt u zich wenden tot:

- IRIS Investment Support Systems B.V., Keizersgracht 632, 1017 ER Amsterdam, www.iris.nl, ( 020 625 44 91

- Ab ter Horst, a.terhorst@iris.nl, ( 020 625 44 91, mobiel 0655 157828

-Herbert Robijn, herbert@robijn.nl, ( 020 625 44 91, mobiel 0620 137900

30 aug 02 17:25