Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven 30-08-2002 2e Persbericht 30 augustus 2002

Eindhoven: Witgoedreparateur spoorloos
De politie kreeg vrijdag een aangifte van verduistering van een vaatwasser binnen. De 63-jarige Eindhovense gedupeerde had in de krant een advertentie van een witgoedreparateur gelezen die geen voorrijkosten vroeg en een jaar garantie bood. De man kwam op 14 juli jl. langs om de vaatwasser te repareren. Al snel kwam de reparateur tot de conclusie dat de vaatwasser niet ter plaatse gerepareerd kon worden. Hij moest de vaatwasser meenemen. Hierop werd de vaatwasser ingeladen in een stationwagen. De aangever heeft reeds diverse keren gebeld om te vragen hoe het met zijn vaatwasser staat maar kan geen contact meer met de witgoedreparateur krijgen. Het gaat om een blanke man van ongeveer 1.70 meter lang, met zwart krullend haar en ongeveer 45 jaar. De man had een tenger postuur en liep mank.

Eindhoven: Snelheidscontroles
Op de St. Bonifaciuslaan is vrijdag tussen 9.20 en 12.05 uur op snelheid gecontroleerd. In totaal werden 780 voertuigen gecontroleerd. Hiervan reden 77 bestuurders harder dan de toegestane snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid is 84 km/u.

Ook op de Floralaan West werd vrijdag tussen 13.50 en 14.55 uur op snelheid gecontroleerd. Hier reden tien van de 450 gecontroleerde voertuigen te hard. De hoogst gemeten snelheid is 71 km/u terwijl 50 km/u is toegestaan.

Eindhoven: Eigenaresse auto ziet dief in haar voertuig rijden Na een melding van een 26-jarige Eindhovense vrouw die een onbekende in haar auto zag rijden, die afgelopen nacht vanaf de Koekoeklaan was gestolen, stelde de politie een onderzoek in. De vrouw zag de onbekende haar auto parkeren in de Roeklaan. Zij achtervolgde de man en schakelde meteen de politie in. De 42-jarige Eindhovense verdachte kon vervolgens op de Willem van Konijnenburglaan rond 13.50 uur aangehouden worden. In de gestolen auto werden een videorecorder, een waterkoker en een aantal flessen met sterke drank aangetroffen. Deze bleken vannacht uit de woning van de vrouw aan de Koekoeklaan weggenomen te zijn. Het is vooralsnog onduidelijk hoe de dader in de woning is gekomen. De verdachte is voor verder onderzoek de cel ingegaan.

Helmond: Sieraden weg na inbraak
Uit een woning aan de Wesselmanlaan zijn vrijdagmiddag een sieraden weggehaald. De waarde is nog onbekend. De bewoonster kwam rond 13.30 uur thuis. Ze zag dat een raam kapot was, en hoorde binnen iemand rommelen. Op dat moment ging ook het inbraakalarm af, waarop iemand via de achterkant het huis uitvluchtte. De politie heeft de buurt nog afgezocht, maar niemand kunnen vinden.

Helmond: Brommer weggehaald bij inbraak
Uit een berging van een woning aan de Roerstraat is een brommer gestolen. Dat gebeurde tussen donderdagavond 22.00 uur en vrijdagochtend 9.00 uur. De brommer werd meegenomen nadat de deur van de berging was opengebroken.

Geldrop: Inbraak in winkel
In een winkel aan de Vincentiusstraat is tussen donderdag 17.00 uur en vrijdag 9.45 uur ingebroken. De dader kwam binnen door een deur aan de voorkant van het pand open te breken. Uit de kassa is een nog onbekend geldbedrag weggenomen. Ook werden sieraden meegenomen.

Handel: Inbraak in bedrijf
Bij een inbraak in een bedrijf aan de Heereveldseweg is tussen donderdagavond 20.30 uur en vrijdagochtend 10.00 uur een aantal goederen weggehaald. Uit het bedrijf werden een brandstoftank, een buitenboordmotor, een smeedijzeren deurbel en een houten kapstok meegenomen. De toegangsdeur werd opengebroken. De totale waarde is onbekend.

Heeze: Autogordelcontrole
Vrijdagochtend is op de Geldropseweg tussen 11.00 en 12.30 uur een autogordelcontrole gehouden. In totaal werden 20 voertuigen gecontroleerd. Vier personen kregen een bekeuring voor het niet dragen van de autogordel.

Son: Tuinstoelen gestolen
Uit een achtertuin behorende bij een woning aan de Maanvlinderlaan zijn tussen donderdag 22.30 uur en vrijdag 6.30 uur zes tuinstoelen gestolen. De stoelen hebben een totale waarde van ruim 3.000 Euro.

Son: Inbraak in woning
Bij een inbraak in een woning aan de Dagpauwooglaan zijn onder meer badkameraccessoires en een boormachine meegenomen. De totale waarde is ongeveer 1000 Euro. De inbraak vond plaats tussen donderdagavond 19.30 uur en vrijdagochtend 10.00 uur. Bij de inbraak is ook schade aangericht aan een koelkast, een magnetron en een vaatwasser. De dader kwam binnen door een raam aan de zijkant van de woning open te breken.