Politie Midden- en West Brabant

Bank overvallen in Chaam

Datum: 30/8/2002
Auteur: Willem van Hooijdonk

CHAAM: Vanmiddag heeft omstreeks 14.10 uur een gewapende overval plaats gevonden op een bank aan de Dorpsstraat te Chaam. De dader is voortvluchtig. Hij heeft een nog onbekend geldbedrag buit gemaakt.

Een nog onbekende man betrad vanmiddag omstreeks 14.05 uur een bank aan de Dorpsstraat te Chaam. Hij wachtte in de hal tot dat twee klanten geholpen waren. Hierna liep hij naar de balie en haalde uit een tas een vuurwapen dat hij toonde aan één van de twee aanwezige baliemedewerkers. De overvaller eiste geld. Aan de overvaller werd een nog onbekend geldbedrag afgegeven dat hij in een tas stopte.

De dader liep daarna naar buiten en sloeg rechts af, richting Baarle-Nassau. Van een eventueel vervoermiddel is nog niets bekend. De politie heeft met verschillende auto's nog een onderzoek in de omgeving ingesteld doch de dader niet meer aangetroffen. Het zou gaan om een blanke man, met een stoppelbaard, lengte circa 1.80 meter, met kort donker bruin of zwart haar, enigszins kalend. Hij droeg een T-shirt met korte mouwen en een zwarte donkere broek.

De politie van Zuid-Oost stelt een uitgebreid buurtonderzoek in. Medewerkers van de unit forensisch technisch onderzoek stellen een sporenonderzoek in. Voor de twee baliemedewerkers die met de overvaller werden geconfronteerd en de andere medewerkers van deze bank wordt vanuit het bankbedrijf zorg verleend.

De politie roept de de twee klanten die omstreeks 14.00 -14.05 uur de bank bezocht hebben, dus kort voordat de overval plaats vond, op zich te melden bij het team Zuid-Oost. Ook andere getuigen kunnen zich melden via het telefoonnummer 0900-8844.