Politie Midden- en West Brabant

Persberichten district Bergen op Zoom, vrijdag 30 augustus 2002

Datum: 30/8/2002
Auteur: Manon Ostendorf

TEAM HALSTEREN / BERGEN OP ZOOM NOORD

Woninginbraak
Vanuit een woning aan het Irissenveld in Bergen op Zoom werden donderdag omstreeks 14.30 uur een bankpasje en een rijbewijs uit een woning weggenomen, terwijl de bewoonster dacht dat een medebewoonster beneden rondliep. Enkele uren later, omstreeks 19.00 uur, was enkele straten verderop een bewoner van het Anjerveld in Bergen op Zoom in zijn voortuin bezig, toen hij zag dat er twee mannen in zijn achtertuin liepen. Hij sprak ze aan en maakte ze duidelijk dat ze daar niets te zoeken hadden. In keurig Nederlands antwoordden de mannen dat hij gelijk had en ze verdwenen. De politie onderzoekt of de zaken verband met elkaar houden.

TEAM BERGEN OP ZOOM ZUID

Man aangehouden wegens belediging
In de vroege morgen van vrijdag 30 augustus werd omstreeks 3.30 uur aan de Burg. Van Hasseltstraat een 37-jarige man uit Bergen op Zoom aangehouden wegens belediging. De man vond het klaarblijkelijk nodig een politieman uit te schelden. Dit kwam hem op een boete van 220 Euro te staan.

Politie houdt verdacht aan voor bedreiging
Op donderdagmorgen 29 augustus nodigde een 46-jarige man uit Bergen op Zoom twee politie-ambtenaren uit om in zijn woning een gesprek te hebben over wat problemen, die rond zijn persoonlijke situatie spelen. Omdat het gesprek blijkbaar niet naar de zin van de man verliep, werd hij zeer agressief en trok uiteindelijk een groot mes uit zijn laars. De man heeft hiermee de twee politie-ambtenaren bedreigd. Om verdere escalatie te voorkomen, hebben de twee politiemensen vervolgens besloten de woning te verlaten. Toen men enige tijd later trachtte de verdachte aan te houden, was deze echter niet te vinden. De man heeft uiteindelijk eieren voor zijn geld gekozen en zich vrijdag gemeld op het politiebureau. Daar is hij ingesloten voor verder onderzoek.