Gemeente Breda

20-08-2002

Onkruidbestrijding achter de schermen

De gemeente Breda organiseert op zaterdag 31 augustus en zaterdag 14 september rondleidingen in de stad. Tijdens deze rondleidingen krijgen de deelnemers een blik achter de schermen van de onkruidbestrijding. Medewerkers van de dienst Stadsbeheer demonstreren de verschillende technieken van onkruidbestrijding en geven hierover deskundige uitleg. Deelname is gratis. Wel moet men zich vooraf aanmelden.

De gemeente Breda zet deze zomer voor de tweede keer de Waipuna in bij de onkruidbestrijding in de stad. De Waipuna bestrijdt het onkruid met heet water en een kokosmaïsextract. Er is veel onduidelijkheid over deze methode maar ook over de andere technieken die de gemeente inzet om het onkruid op verharding te verwijderen. De dienst Stadsbeheer geeft iedereen de gelegenheid om eens in de keuken van de onkruidbestrijding te kijken en organiseert daarom twee rondleidingen in de stad.

De rondleidingen staan gepland op zaterdag 31 augustus en zaterdag 14 september van 10.00-12.00 uur. De rondleiding start vanuit café Dante aan de Grote Markt 19. Onder het genot van een kopje koffie krijgen de deelnemers eerst een korte uitleg en vervolgens gaan zij naar buiten. De rondleiding duurt ongeveer 1 uur. Bij terugkomst in Dante om 12.00 uur is
er nog de gelegenheid om vragen te stellen en krijgen de deelnemers een aardigheidje. Deelname aan de rondleiding is gratis. Wel dient men zich vooraf op te geven. Aanmeldingen voor de rondleiding van 31 augustus moeten uiterlijk maandag 26 augustus binnen zijn. Voor de rondleiding van 14 september kan men zich tot 2 september opgeven. Dat kan op werkdagen bij mevrouw T. Poppelier van de dienst Stadsbeheer, telefoonnummer (076) 529 45 36.

Breda, 20 augustus 2002