Gemeente Arnhem

Parkmanifestatie Presikhaaf

Gemeente, bewonersorganisaties en de woningbouwcorporaties Vivare, Portaal en Volkshuisvesting presenteren plannen voor Presikhaaf op Parkmanifestatie

Op de Parkmanifestatie op zaterdag 31 augustus presenteert de gemeente Arnhem samen met bewonersorganisaties en de woningbouwcorporaties Vivare, Portaal en Volkshuisvesting de plannen voor Presikhaaf. Van een aantal deelprojecten wordt de eerste ideeën gepresenteerd. Daarnaast is er informatie te vinden over hoe bewoners kunnen participeren. Met deze presentatie wordt de start van de uitvoeringsfase gemarkeerd. Wethouder Sjoerd Veenstra zal om 14:00 uur een aantal concrete projecten dat binnenkort speelt met een officieel tintje van start laten gaan. Deze manifestatie in het park van Presikhaaf is een feest voor en door bewoners van de wijk. Naast allerlei feestelijke activiteiten (muziek, dans, sport en spel), geven verschillende organisaties informatie over activiteiten en ontwikkelingen in de wijk.

Alle bewoners zijn uitgenodigd om een kijkje te komen nemen in de tent op het achterste veld in het park. Hier is informatie te vinden over de betrokken partijen en de te nemen stappen in de toekomst. Er is informatie te vinden over de verschillende deelprojecten (zoals Presikhaaf 1 en 2, winkelcentrum en het Rijn IJssel college). Voor een aantal van de deelprojecten wordt de eerste ideeën gepresenteerd. Deze uitwerkingen worden gebruikt in het overleg met betrokken partijen en dienen als voorbeeld om de discussie over het betreffende deelplan aan te gaan.
In de tent lopen mensen van de projectorganisatie rond waar bewoners terecht kunnen met hun vragen. Ideeën voor de wijk kunnen worden gekrijt op de ideeënmuur en kinderen kunnen zich vermaken met kleurplaten en speelgoed.

Ontwikkelingsplan Presikhaaf Vorig jaar is er door gemeente, de woningbouwcorporaties en bewoners een ontwikkelingsplan opgesteld. In dit plan staan alle veranderingen voor de wijk Presikhaaf voor de komende 10 tot 15 jaar beschreven. In de zomer van vorig jaar zijn er verschillende inloopavonden geweest om het plan met bewoners te bespreken. De wijkplatforms, corporaties en gemeente zijn nu bezig om te bepalen wanneer er wat aangepakt gaat worden in Presikhaaf. Dat doen ze inmiddels samen met vele andere betrokken partijen zoals het Rijn IJssel College en de eigenaar van het winkelcentrum Cório.

Nieuwe plannen
De komende maanden worden verschillende stedenbouwkundige plannen ontwikkeld. Bijvoorbeeld voor het winkelcentrumgebied, Presikhaaf 1 en Presikhaaf 2. Bewoners zijn hierbij betrokken via de Bewonerswerkgroep OntwikkelingsPlan (BOP) en in de nabije toekomst via de verschillende klankbordgroepen. Naar verwachting zullen de eerste werkzaamheden vanaf 2004 starten.