Nederlandse Cystic Fibrosis Stichting


Nederlandse Cystic Fibrosis Stichting

Schrijf je kinderen in voor de 112 toertocht

112 toertocht voor Cystic Fibrosis

08-10-2001
Op 31 augustus 2002 organiseert Bert Huisjes, vader van een zoon met CF, een toerrit met allerlei 112 hulpverleningsvoertuigen. Bedoeling is dat een grote optocht van deze voertuigen door Noord Holland zal rondrijden. Op diverse locaties die de stoet aandoet zullen activiteiten georganiseerd worden die met hulpverlening te maken hebben. Bedoeling is dat kinderen met Cystic Fibrosis en hun eventuele broertjes of zusjes meerijden in deze indrukwekkende optocht.

Record
Een aantal jaren geleden heeft Bert Huisjes al een actie georganiseerd in Walibi-Flevo. Ongeveer 85 brandweerkorpsen uit Nederland zijn toen in touw geweest om een record te verbreken. Die dag was, ondanks het slechte weer, een groot succes. Na afloop beloofde Bert Huisjes aan de korpsen en de NCFS dat het niet bij die ene actie zou blijven.

De plannen
Op 31 augustus 2002 organiseer Bert Huisjes opnieuw een groot evenement: een toerrit met allerlei 112 hulpverleningsvoertuigen. Alle disciplines zullen hieraan meewerken. Ambulance, politie en brandweer, maar ook diensten als sleepbedrijven, de KNRM, enzovoorts. Hoeveel er exact mee gaan doen is nog niet duidelijk. Oude en nieuwe voertuigen zullen in ieder geval hun "beste wiel voor zetten".

In een langgerekte stoet zal door Noord Holland gereden worden. Tijdens de tocht worden diverse locaties aangedaan waar activiteiten georganiseerd worden rond het thema hulpverlening, of waar iets valt te bezichtigen. De KNRM geeft ook medewerking en zal een demonstratie geven. Bert Huisjes probeert ook de "Lifeline" (trauma helikopter) ter bezichtiging te krijgen.

Kinderen met Cystic Fibrosis en hun eventuele broertjes en zusjes zullen de kans krijgen om mee te rijden in één van de fraaie auto's. Op later tijdstip kan daarvoor worden ingeschreven. Blijf de informatie over de 112 toertocht dus volgen via deze website of via http://www.112actie.zaandamnet.nl/

© NCFS, Dr. A. Schweitzerweg 3, 3744 MG Baarn telefoon 035 - 64 79 257, fax 035 - 64 79 489, e-mail info@ncfs.nl

Geregistreerd bij het Centraal Bureau Fondsenwerving