Ingezonden persbericht

PEOPLES GLOBAL ACTION (PGA)-werkgroep Eurodusnie

AAN: de landelijke media
Datum: 05 juli 2002

P E R S B E R I C H T P E R S B E R I C H T

GROTE EUROPESE 'ANDERS GLOBALISTEN'
PEOPLES GLOBAL ACTION
(PGA)-CONFERENTIE IN LEIDEN

LEIDEN, 05 juli 2002 - De Europese tak van het wereldwijde netwerk Peoples' Global Action (PGA), gecoördineerd door het Leidse Eurodusnie-collectief en het Spaanse De Movimento de Resistencia Global (MRG) uit Catalonië houden van 31 augustus tot en met 4 september hun tweede Europese conferentie. Het 'anders globaliseren' netwerk zet zich in voor een duurzaam, grensloos, sociaal, vreedzaam en basisdemocratisch alternatief voor kapitalisme en andere vormen van onderdrukking.

De conferentie vindt plaats op een aantal locaties in het centrum van Leiden. De Leidse PGA-werkgroep verwacht enkele honderden deelnemers uit binnen- en buitenland. De meeste conferentiegangers worden al de 30e augustus in Leiden verwacht. Rond uiteenlopende thematische onderwerpen, zoals economie, basisdemocratie, natuurbescherming en migratie worden tijdens de conferentie discussies en workshops gehouden. Naast het thematische gedeelte zijn er tijdens de conferentie praktische werkgroepen en lezingen. Ook is er een cultureel programma, waaronder concerten, poëzie en documentaires.

Voor de meeste conferentiegangers wordt onderdak gezocht bij particulieren. De organisatie is voor het merendeel van de deelnemers nog op zoek naar een geschikte lokatie in Leiden voor een in te richten conferentiecamping. Achter de schermen wordt deze dagen koortsachtig gewerkt aan de voorbereidingen voor de conferentie. Veel mensen in binnen- en buitenland zijn hierbij actief betrokken.

De eerste schreden in de richting van het PGA werden in het voorjaar van 1998 gezet in Geneve, thuisbasis van de WTO, waar 300 vertegenwoordigers van sociale bewegingen bijeen kwamen om zich wereldwijd te gaan organiseren. Vorig jaar maart werd de eerste Eueopese PGA-conferentie in het Italiaanse Milaan gehouden. De tweede Europese PGA-conferentie in Leiden is bedoeld voor de uitwisseling van ervaringen, ideeën en coördinatie tussen de verschillende Europese bewegingen en collectieven.

Inmiddels is er een speciale conferentie webpagina geopend (www.pgaconference.org).

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =