Gemeente Leiden

ECO-glazen in gebruik tijdens Rapenburgconcert

Tijdens het Rapenburgconcert op zaterdag 31 augustus en zondag 1 september a.s. worden, net als vorig jaar, onbreekbare en herbruikbare ECO-glazen gebruikt. Alle sponsoren van het concert, waaronder de gemeente Leiden, staan op het ECO-glas vermeld. Het gebruik van ECO-glazen bij evenementen in de openbare ruimte wordt door het gemeentebestuur van Leiden ondersteund.

'Retour-Bar' logo

De speciaal voor het Rapenburgconcert gemaakte milieuvriendelijke ECO-glazen zijn voorzien van een 'Retour-Bar' logo waarmee wordt aangegeven dat de glazen opnieuw gebruikt kunnen worden. In tegenstelling tot vorig jaar wordt dit jaar wel het statiegeldsysteem gehanteerd.

Bij inlevering van het glas, ontvangt de concertbezoeker het statiegeld ( 1) weer terug. Het glas kan uitsluitend tijdens het Rapenburgconcert ingeleverd worden. De organisator heeft hierover afspraken gemaakt met de horecaondernemers.

De cafés Barrera, l' Esperance en 't Keizertje zullen de ECO-glazen tijdens het Rapenburgconcert gebruiken.

Minder zwerfvuil

Het gebruik van de 100% recyclebare, onbreekbare ECO-glazen is niet alleen veiliger, het vermindert ook de overlast van zwerfvuil. ECO-glazen zorgen voor schonere evenementen met minder opruimkosten.