NATIONALE POSTCODE LOTERIJ

PostcodeZomerKanjer 4,7 miljoen euro in Koningsbosch (Limburg)

Postcode Loterij reikt zaterdag 31 augustus hoogste ZomerKanjer ooit uit: heel dorp valt in de prijzen!

POSTCODE ZOMERKANJER VAN 4,7 MILJOEN EURO (10,3

MILJOEN GULDEN) VALT IN KONINGSBOSCH (LIMBURG)

De ZomerKanjer van de Nationale Postcode Loterij van 4,7 miljoen euro is gevallen in Koningsbosch (gemeente Echt te Limburg). Dit is gisteren bekend gemaakt door Notaris Van Os te Amsterdam. Voor de tweede maal in de geschiedenis van de goededoelen loterij valt een heel dorp in de prijzen!
Op alle lotnummers die beginnen met postcode 6104 is een geldbedrag gevallen.
De ZomerKanjer van totaal 4,7 miljoen euro bestaat uit een PostcodeStraatPrijs van 3,5 miljoen euro die verdeeld wordt onder alle loten met postcode 6104 en de twee winnende letters en een PostcodeWijkprijs van 1,2 miljoen euro die wordt verdeeld onder alle loten met postcode 6104. Dus alle deelnemers van de Nationale Postcode Loterij, woonachtig in Koningsbosch, vallen op 31 augustus in de prijzen.

Aanstaande zaterdag maken de Postcode Loterij ambassadeurs Henny Huisman en Winston Gerschtanowitz de winnende postcode (6104 met de twee juiste letters) bekend.
Vanaf 16.00 uur 's middags organiseert de Postcode Loterij een groot feest op het Koningsplein. Artiesten als Marianne Weber en Jody Bernal dragen hier hun muzikale steentje bij. Tijdens het feest
voor alle winnaars onthult Gaston Starreveld welk bedrag elke wijkprijswinnaar per lot heeft gewonnen en bovendien worden de ZomerKanjer straatprijswinnaars 'officieel' gehuldigd.

Evenals bij de Postcode ZomerKanjer in 2001 (toen het hele dorp Oostburg in Zeeuws-Vlaanderen winnaar was) vallen nu alle deelnemers van de Postcode Loterij in Koningsbosch in de prijzen De hoogte van de prijs per persoon hangt af van het aantal loten en het aantal Kanjerpunten dat de deelnemer dit jaar heeft gespaard. Elk lot waarmee men meespeelt in de Postcode Loterij levert per maand een Kanjerpunt op. Tevens kan de deelnemer Kanjerpunten winnen via het toegevoegde spel PostcodeLingo.

De uitreiking van de ZomerKanjer is te zien op zondag 1 september in het programma Postcode Loterij Eén tegen 100 met Caroline Tensen om 21.40 uur bij de Tros op Nederland 2.

Amsterdam, 28 augustus 2002

Noot voor de redactie (