Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 31-08-2002 Persberichten districten Utrecht stad, 12.00 uur

Alcoholcontroles

UTRECHT Op diverse plaatsen in de stad heeft de politie vrijdag gecontroleerd op alcohol. Op het Oppenheimplein werd vrijdagavond om 21.50 uur een 51-jarige Utrechter onderworpen aan een alcoholcontrole. Nadat bleek dat hij teveel gedronken had (0,65 promille), werd hij aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Hier bleek dat de man al eerder met alcohol achter het stuur had gezeten en zijn rijbewijs hiervoor al was ingenomen. Ook had te man nog een boete open staan. Er is proces verbaal opgemaakt.

Op de Biltsche Rading werd zaterdagmorgen rond 01.15 uur een 39-jarige man uit Hilversum betrapt op het rijden onder invloed. Op het politiebureau bleek de man 1,10 promille alcohol in zijn lichaam te hebben. Hij kreeg een rijverbod van vier uur en een proces verbaal mee naar huis. Om 02.10 uur op zaterdagmorgen werd eveneens op de Biltsche Rading een 27-jarige man uit Utrecht betrapt op het rijden onder invloed. Zijn alcoholpromillage bedroeg 0,95. Dit was goed voor een rijverbod van drie uur en een proces verbaal.

Op de Catharijnesingel werden twee Utrechters aangehouden voor het rijden onder invloed. Een 24-jarige man had een alcoholpromillage van
1,25, een 34-jarige man had 0,95 promille alcohol in zijn lichaam. Ook tegen hen werd proces verbaal opgemaakt.

Inbrekers aangehouden

UTRECHT Twee Utrechters van 30 en 35 jaar zijn zaterdagochtend vroeg om 01.30 uur aangehouden op verdenking van een poging inbraak in een winkel aan de Royaards Van Den Hamkade.

Even daarvoor had de politie een melding gekregen dat er ingebroken zou worden in een winkel in die straat. Toen agenten ter plaatse kwamen zagen zij een man wegrennen. Na een korte achtervolging te voet kon de man in de omgeving worden aangehouden.

De tweede verdachte kon bij de winkel worden aangehouden. De eigenaar van de winkel heeft aangifte gedaan. De twee zijn ingesloten op het politiebureau.

Hennepkwekerij opgerold

UTRECHT Op basis van een melding dat er een voordeur open zou staan bij een woning aan de Marco Pololaan is de politie vrijdagavond rond 18.45 uur een kijkje gaan nemen. In de woning, waar de voordeur inderdaad van openstond, troffen zij een hennepkwekerij aan met ongeveer 200 plantjes. Ook werd illegaal stroom afgetapt.

De plantjes en apparatuur zijn in beslag genomen, de politie stelt een onderzoek in. Er is nog niemand aangehouden.

Ruzie tussen buurtbewoners

UTRECHT Vrijdagavond rond 21.30 uur werd de politie gezonden naar de Kwangodreef waar onenigheid zou zijn tussen buurtbewoners. Op straat had zich een groep van 15 tot 20 jongeren verzameld.

Omdat deze groep zich provocerend gedroeg en de sfeer verder leek te verslechteren werd iedereen gevorderd zich uit de straat te verwijderen. Een aantal personen voldeden niet aan dit bevel en riepen beledigingen richting de agenten.

Hierop werden twee verdachten (beiden 16 jaar uit Utrecht) aangehouden. Een verdachte verzette zich hierbij hevig. Hij gaf een agent een klap in het gezicht terwijl zijn broer hem probeerde te ontzetten. Met gepast geweld konden de jongens uiteindelijk worden overgebracht naar het politiebureau.

De jongen die de agent sloeg is ingesloten. De aanleiding van de onenigheid wordt nog onderzocht.

Aanrijding met doorrijden
UTECHT Een 49-jarige vrouw uit Utrecht en haar 12-jarige dochter zijn vrijdagochtend rond 10.40 uur licht gewond geraakt aan hun benen nadat zij op hun bromscooter werden aangereden.

De vrouw reed met haar dochter achterop de scooter over de Oudenoord. Bij de kruising met de Kaatsraat/ Herenweg wilde zij bij het groene verkeerslicht rechtdoor rijden in de richting van de Weerdsingel WZ. Van links kwam vanaf de Kaatstraat een auto de straat uit om rechtdoor over te steken. De auto week iets uit, maar kwam toch in aanrijding met de scooter.

De vrouw en haar dochter kwamen ten val, de bestuurder van de auto reed hierna door. Getuigen noteerden het kenteken en waarschuwden de politie. De vrouw en haar dochter hadden schaafwonden en licht letsel aan beide benen. De politie heeft enige tijd later een 25-jarige Utrechter in zijn woning aangehouden op verdenking van doorrijden na aanrijding.

Minderjarige winkeldiefjes
UTRECHT Twee meisjes van 14 en 16 jaar, beiden uit Utrecht, zijn vrijdagmiddag om 16.30 uur aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. Zij hadden meerdere goederen weggenomen in een winkel aan de Roelantdreef.

Beiden zijn overgedragen aan hun ouders en zullen een alternatieve straf krijgen.