Korps: Flevoland, plaats: Gehele regio 31-08-2002 Dagelijkse nieuwsberichten
Stafdienst Communicatie, 06-51401952

In de loop van de dag volgt nog een getuigenoproep van een incident in Almere Haven.

Getuigen gewelddadige diefstal gezocht
LELYSTAD De politie zoekt getuigen van een gewelddadige straatroof op de Westkaap. Vrijdagavond rond 22 uur werd een 12-jarige jongen uit Lelystad door een aantal nog onbekende verdachten van zijn fiets beroofd. De jongen reed samen met een vriend vanaf de Koploper, over de Strandbrug, de Westkaap in. Daar werd hij door de verdachten geslagen en van zijn fiets beroofd. De verdachten gingen er richting het Stadspark vandoor. De politie stelt het op prijs als de mensen die dit gezien hebben of meer weten, zich melden op het politiebureau in Lelystad of bellen met de recherche via 0900-8844.

Tankwagen van weg
LELYSTAD/DRONTEN Op de Dronterweg raakte vrijdagnacht een tankwagen van de weg na een aanrijding met een landbouwvoertuig. De tankwagen belandde in de sloot. De 52-jarige bestuurder uit Meppel kwam met een aantal schaafwonden en de schrik vrij. Volgens de verklaring zag de bestuurder de trekker met aanhanger zonder achterverlichting, te laat, en kon een botsing niet voorkomen. De politie zette de weg af en leidde het verkeer om. Deze bleef wegens bergingswerkzaamheden een aantal uren gestremd. De brandweer onderzocht de situatie en verleende assistentie. De tank was bijna leeg en er waren geen lekken. De vrachtwagen is met kranen uit de sloot gehaald en is weggevoerd.

Poging diefstal brommer
ALMERE Nog onbekende verdachten hebben vrijdagavond op het Spoorbaanpad een 19-jarige vrouw uit Almere van haar bromfiets geprobeerd te beroven. Toen zij daar reed, probeerden twee nog onbekende verdachte haar brommer af te pakken. Een oplettende getuige schoot haar te hulp. De politie is op zoek naar de verdachten.

Aanhouding voor ruzie
ALMERE De politie hield vrijdagnacht op de Grote Markt twee mannen uit Almere (26 en 29 jaar) na een ruzie aan. Na een melding gingen de agenten ter plaatse en spraken met omstanders. Volgens de verklaringen hadden de twee mannen in een horecagelegenheid ruzie gemaakt en bleven zich buiten recalcitrant gedragen. De politie vroeg hen weg te gaan waarop beiden zich weer recalcitrant gedroegen. De twee zijn aangehouden (daarbij verzetten zij zich hevig) en zijn geboeid overgebracht naar het politiebureau. Daar zijn zij voor nader verhoor ingesloten.

Toezicht bij strand
URK De politie heeft vrijdagavond en nacht extra toezicht gehouden bij het strand. Daar was het rustig. Een aantal bekeuringen is uitgedeeld voor het rijden zonder helm en het niet hebben van een bromfietscertificaat. Verder heeft de politie s middags drie jongeren op de Staversekade aangesproken. Zij bleken alcohol bij zich te hebben. De politie liet het alcohol verwijderen en stuurde de drie weg. Daaraan gaven zij gehoor.

Aanhoudingen voor vernieling
EMMELOORD Vrijdagnacht hield de politie een 18-jarige en een 16-jarige jongen uit Emmeloord aan voor vernieling van een ruit op de Lange Nering. Na een melding hiervan, kwam de politie ter plaatse. Getuigen wezen de twee aan. De jongens zijn aangehouden en vervolgens voor nader verhoor op het politiebureau ingesloten.

Aanhouding voor winkeldiefstal
ZEEWOLDE Een 41-jarige inwoner van Zeewolde is vrijdagmiddag aangehouden op verdenking van winkeldiefstal bij een winkel op het Flevoplein. Personeel had de man aangehouden en overgedragen aan de politie. Op het politiebureau verklaarde de 41-jarige dat hij wel had willen betalen. De verdachte ging akkoord met een eventuele schikking en is heengezonden.

Verkeerscontroles
ALMERE Op de Hospitaalweg hield de politie vrijdagochtend een gordelcontrole. In totaal kregen 11 automobilisten een bekeuring, omdat zij geen gordel droegen. Een van de bestuurders kreeg nog een boete voor het onverzekerd rijden.
ZEEWOLDE Agenten controleerden 15 bromfietsers in de gemeente in het kader van het Easy Rider-project. In totaal zijn 8 boetes uitgedeeld voor teveel vermogen en 2 voor het niet hebben van een bromfietscertificaat.

Slachtafval
TOLLEBEEK Een oplettende inwoner heeft de politie gewezen op slachtafval dat langs de Westermeerweg lag. Op aanwijzen van deze inwoner, vond de politie een aantal zakken slachtafval. De gemeente draagt zorg voor het verwijderen ervan en de politie onderzoekt de herkomst.