Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven 31-08-2002 Persbericht van 31 augustus 2002

Eindhoven:Vechtpartij
In de Vrijstraat zijn vrijdagavond rond 21.00 uur een 34-jarige Geldroppenaar en een 32-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. De twee hadden in een café om nog onbekende reden ruzie gekregen en waren met elkaar op de vuist gegaan. De 32-jarige man liep daarbij een gebroken neus en gekneusde ribben op. Hij heeft zich in een ziekenhuis laten behandelen. De politie stelt een onderzoek in naar de toedracht van de ruzie. Tegen de twee wordt proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Man met glas in het gezicht gestoken Zaterdagmorgen om 2.25 uur is in de Molenstraat een 28-jarige Eindhovenaar aangehouden. Hij was kort daarvoor betrokken bij een ruzie met een 24-jarige Waalrenaar. Tijdens de ruzie bij een café op het Stratumseind pakte de Eindhovenaar een glas van tafel en stak het slachtoffer daarmee in het gezicht. Het slachtoffer is met snijwonden in zijn gelaat naar het ziekenhuis gebracht. De Eindhovenaar is op het politiebureau ingesloten.

Eindhoven: Dronken automobilist botst tegen auto In de Kootwijkstraat is zaterdagmorgen om 3.00 uur een 44-jarige Eindhovenaar aangehouden. Hij was met zijn auto frontaal tegen een geparkeerde auto gebotst. Agenten troffen de man op de plek slapend in zijn auto aan. Hij was zodanig onder invloed dat een blaastest niet meer lukte. Bij de man is een bloedproef afgenomen. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Vrouw gooit ruit in bij verzorgingstehuis Zaterdagmorgen rond 5.00 uur is bij een verzorgingstehuis aan de Alberdingk Thijmlaan een 21-jarige vrouw uit Apeldoorn aangehouden. De vrouw had bij het verzorgingstehuis een ruit ingegooid en vroeg de geschrokken verzorgsters om een slaapplaats. De politie heeft de verwarde vrouw mee naar het politiebureau genomen.

Eindhoven: Diefstal halsketting
Zaterdagmorgen rond 6.00 uur is in de Frankrijkstraat en 17-jarige Eindhovenaar aangehouden. Kort daarvoor had hij een gouden halsketting ter waarde van 1700 euro gestolen van een 15-jarige plaatsgenoot. De twee, in gezelschap van vrienden, ontmoetten elkaar in de Frankrijkstraat maar al snel ontstond er ruzie. De 17-jarige zag daarbij kans de halsketting van de hals te rukken en stopte die in zijn sok. Gewaarschuwde agenten hielden de 17-jarige aan. In zijn sok werd de ketting gevonden. De jongen is voor verder onderzoek ingesloten.

Helmond: Onder invloed
Zaterdagmorgen om 3.35 uur is op de Zuid Koninginnewal een 38-jarige Helmonder aangehouden die onder invloed van alcohol met zijn auto reed. De man blies op het politiebureau 1,10 promille. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Budel: Onder invloed
Zaterdagmorgen om 1.00 uur is op de Grensweg in Budel een 56-jarige man uit Hamont Achel aangehouden die onder invloed van alcohol met zijn auto reed. Hij blies op het politiebureau ruim 1,2 promille. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Valkenswaard: Etalagekraak
Zaterdagmorgen rond 1.45 uur hebben onbekenden ingebroken in een kledingwinkel aan de Eindhovenseweg. Met een zwaar voorwerp werd de etalageruit ingeslagen. De dieven namen een onbekende hoeveelheid kleding mee. Het betrof kleding van de uitverkoop. Met een auto zijn ze daarna gevlucht.

Veldhoven: Onder invloed
Op de Kempenbaan is zaterdagmorgen rond 2.20 uur een 39-jarige Veldhovenaar aangehouden die onder invloed van alcohol met zijn auto reed. Hij blies op het politiebureau 0,8 promille. De man kreeg een boete van 190 euro opgelegd.

Zaterdagmorgen om 5.10 uur werd op De Dom in Veldhoven een 21-jarige Veldhovense automobilist betrapt op het rijden onder invloed. Hij blies op het politiebureau 0,75 promille hetgeen hem een boete van 190 euro opleverde.

Beek en Donk: Ramkraak
Zaterdagmorgen rond 3.00 uur is met een Opel Kadett geprobeerd de pui en etalage van een juwelier aan het Piet van Thielplein te rammen. Getuigen zagen dat de daders tot tweemaal toe met de achterkant van de auto tegen de etalage reden. De pui en etalage liepen fikse schade op maar de daders konden niet bij de juwelen komen. Zonder buit zijn ze vertrokken. De auto die ze gebruikt hadden werd later door de politie in een sloot in de Broekstraat in Beek en Donk gevonden. De auto bleek die nacht in Beek en Donk te zijn gestolen.

De Rips: Dronken automobilist rijdt in sloot
Zaterdagmorgen rond 7.10 uur is een 31-jarige man uit De Rips met zijn auto op de Stippelberg een sloot ingereden. De bestuurder had gedronken. Op het politiebureau blies de man ruim 1,05 promille. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.