Korps: Limburg-Zuid, plaats: Kerkrade 31-08-2002 Persberichten Politie Limburg Zuid ( 15.15 uur - JK) Zaterdag 31 augustus 2002

Landgraaf; aanhouding autodieven
Op de Beatrixstraat in Landgraaf werden vrijdag 30 augustus om 14.50 uur twee mannen (22 en 30 jaar) uit Landgraaf aangehouden. Zij bleken kort daarvoor een op Achter de Winkel geparkeerde auto gestolen te hebben. De gestolen auto hadden ze achtergelaten op de Laurastraat.

Kerkrade; fietser gewond
Op de kruising Hamstraat-Grachterstraat in Kerkrade ontstond vrijdag 30 augustus om 14.40 uur een aanrijding tussen een 32-jarige autobestuurder uit Kerkrade en een 38-jarige fietser uit het Belgische Bilzen. Door de klap van de aanrijding werd de Belg door de lucht geslingerd en bleef (licht)gewond op het wegdek liggen. Voor verder onderzoek werd hij per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Opname was niet noodzakelijk.

Eygelshoven; mishandeling
Toen een 18-jarige man uit Eygelshoven vrijdag 30 augustus om 17.15 uur over de Truytstraat in Eygelshoven liep, werd hij plotseling ter hoogte van een zogenaamde hangplek belaagd door een drietal knapen. Zonder enige aanleiding werd kreeg hij klappen en werd op hem ingeschopt. Tijdens de mishandeling zag het slachtoffer op een gegeven moment kans om weg te rennen en vluchtte een woning in. Van daaruit werd de politie gewaarschuwd. Nabij de hangplek konden twee verdachten (16 en 17 jaar) worden aangehouden terwijl de derde verdachte (16 jaar) zich later vrijwillig meldde bij de politie. Allen zijn woonachtig in Eygelshoven en werden voor verder onderzoek ingesloten. Het slachtoffer moest zich in verband met diverse schaafwonden, een aantal hechtingen en een hersenschudding in het ziekenhuis laten behandelen. Opname was niet noodzakelijk.

Eygelshoven; vernieling
Een op de Berghofstraat in Eygelshoven geparkeerde auto werd zaterdag 31 augustus om 00.15 uur door een drietal mannen zwaar beschadigd. Er werd onder andere over de motorkap en het dak gelopen, de buitenspiegels en de lak werden beschadigd en een drietal banden lek gestoken. Aan de hand van een signalement kon de politie later die nacht een 37-jarige inwoner uit Heerlen thuis in zijn woning als verdachte aanhouden. Hij werd ingesloten. Naar de andere twee verdachten wordt een onderzoek ingesteld.

Heerlen; dronken bestuurder
Het slingerend rijgedrag van een 55-jarige autobestuurder uit Heerlen trok vrijdag 30 augustus om 19.00 uur de aandacht van een Heerlense politieagent. Omdat de agent in burger en buiten dienst was, nam hij via zijn gsm telefonisch contact op met zijn collega`s. Door achter de dronken bestuurder te blijven rijden, kon hij de politiepatrouille loodsen naar de CBS-weg alwaar de bestuurder gestopt kon worden. De man bleek meer dan een hele fles port gedronken te hebben hetgeen de uitslag van de blaastest (2,03 o/oo) direct duidelijk maakte. Het rijbewijs werd ingevorderd.

Born; diefstal oldtimer
Een 36-jarige man uit Hengelo merkte vrijdagmorgen dat zijn grijze BMW type 3.0 CS, bouwjaar 1971, kenteken: 96-98-ZN gestolen was vanaf een parkeerterrein aan de Langereweg in Born. De oldtimer heeft een waarde van ruim 12.500 euro.

Eijsden; mishandeling om string
Vrijdag 30 augustus om 16.00 uur bezocht een groep schoolkinderen het dagstrand Oost-Maarland in Eijsden. Toen men over het terrein een 39-jarige man uit Maastricht zag lopen in een string als zwembroek, werd er gegnuifd. Kennelijk ergerde de man zich hieraan en liep op de groep toe. Met een gebalde vuist haalde hij uit en sloeg een van de kinderen, een 13-jarige jongen uit Maastricht, tegen zijn hoofd. De verdachte werd aangehouden ter zake mishandeling. Hij maakte gebruik van zijn recht om geen verklaring af te leggen. Het slachtoffer liep voor zover bekent geen noemenswaardig letsel op.

Maastricht; onrust in buurt
In de nacht van vrijdag op zaterdag is het onrustig geweest in de Pieter Poststraat en Mathias Soironstraat in Maastricht. De eerste melding kwam omstreeks 23.30 uur vanuit de Pieter Poststraat. Ter plaatse kwam bleek dat er kort daarvoor een mishandeling en vernieling had plaatsgevonden waarbij kennelijk enkele bewoners van de Mathias Soironstraat betrokken waren. Twee uren later werd de politie opnieuw gealarmeerd. Nu bleek in de Mathias Soironstraat met molotovcocktails gegooid en met knuppels op voertuigen geslagen te zijn. Zeker twee auto`s en twee bromfietsen raakten daardoor beschadigd. Uit het verdere onderzoek hoopt de politie meer duidelijkheid te krijgen wat zich ter plaatse precies heeft afgespeeld en wat daartoe de aanleiding is geweest.
Tot op dit moment zijn (nog) geen aanhoudingen verricht.