Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Airshow Lelystad terug op agenda: 31 augustus

Na een afwezigheid van acht jaar zal op zaterdag 31 augustus 2002 weer een grote internationale airshow plaatsvinden op luchthaven Lelystad. De Airshow Lelystad 2002 wordt georganiseerd door de Stichting Flevoland Airshow in samenwerking met het Nationaal Luchtvaartmuseum Aviodome-Schiphol en de jubilerende Vliegtuigbouwkundige studievereniging Sipke Wynia uit Haarlem. De airshow wordt georganiseerd rond het thema 'Luchtvaart en veiligheid'.

Tijdens het ochtendgedeelte kan het publiek genieten van de op de luchthaven geparkeerde vliegtuigen. Tijdens een gevarieerde driedelige vliegshow zal de gehele dag een groot aantal aansprekende historische, civiele en militaire vliegtuigen uit binnen- en buitenland zich van hun beste kant laten zien. Een formatie van tien Fokker S.11's uit het begin van de vijftiger jaren zal zich vroeg in het programma presenteren, ter gelegenheid van het tienjarig bestaan van de stichting Fokker Four. Ook de Lockheed Constellation en de DC-2 'Uiver', van de Aviodome, een Dakota van de DDA en een Russich acrobatiekvliegtuig, een Yak-52, zullen zich aan het publiek laten zien.

Op het luchthaventerrein zullen tijdens de Airshow Lelystad 2002 talrijke bedrijven en instellingen aanwezig zijn om het publiek te informeren over hun (luchtvaart)activiteiten. Er kan bijvoorbeeld informatie worden ingewonnen over de in gang zijnde ontwikkelingen van Luchthaven Lelystad tot business airport en de komst van het Nationale Luchtvaart-ThemaPark Aviodrome.

De Airshow Lelystad 2002 is op zaterdag 31 augustus geopend van 10.00 tot 17.00 uur. De toegang is gratis. Via een speciale website (www.airshowlelystad.nl) kunnen de ontwikkelingen rond de airshow van dag tot dag worden gevolgd. De website zal rond 1 juni operationeel zijn.

Voor 2003 staat opnieuw een airshow geprogrammeerd op de Luchthaven Lelystad (EHLE). Deze zal in het teken staan van 100 jaar luchtvaart.