Gemeente Leiden

Conferentie Peoples Global Action in Leiden

BESTUURSDIENST - Van zaterdag 31 augustus tot en met woensdag 4 september zal in Leiden de tweede Europese PGA-conferentie worden gehouden. PGA staat voor Peoples Global Action. De organisatoren van deze conferentie zijn het Leidse Eurodusnie-collectief en het Spaanse Movimento de Resestencia Global.

Op zaterdag 31 augustus vindt de opening van de conferentie plaats in en nabij het pand aan de Koppenhinksteeg. De dagen erna vinden op diverse locaties in de stad (Volkshuis, LVC, Koppenhinksteeg en Haagweg 4) overdag en 's avonds workshops, films, lezingen en seminars plaats. De conferentie wordt afgesloten met plenaire bijeenkomsten overdag in de Groenoordhallen en met een feest 's avonds in het LVC. In totaal worden ongeveer 400 deelnemers verwacht uit vele Europese landen, in leeftijd variërend van 10 tot 79 jaar.

Voetgangersbrug

Voor de deelnemers die niet bij mensen in Leiden kunnen worden ondergebracht, heeft de organisatie de gemeente gevraagd een kampeerlocatie ter beschikking te stellen. De keus is gevallen op het voormalige Pernix-terrein, tussen de Gooimeerlaan en de Groenoordhallen. Er zal een tijdelijke voetgangersbrug aangelegd worden vanaf de Gooimeerlaan ten zuiden van het benzinestation. Slechts weinig deelnemers zullen met de auto komen. Er wordt dan ook geen parkeeroverlast verwacht. In ieder geval is met de organisatie afgesproken dat geen auto's worden geparkeerd op de aangrenzende bedrijfsterreinen aan de Hallenweg of op de Hallenweg zelf.

Eten

Het eten van alle deelnemers wordt verzorgd door de organisatie, die daartoe een tent zal plaatsen op het pleintje aan de Koppenhinksteeg tegenover de huisnummers 4 en 6. Op het ernaast gelegen deel van het pleintje tegenover de huisnummers 8 tot en met 10 komt een afdak met daaronder tafels en stoelen. Het ontbijt zal dagelijks plaatsvinden van 8.30-9.30 uur, de lunch van 13.30-14.30 uur en het avondeten van 18.30-19.30 uur.

Bellen met

De gemeente heeft alles met de organisatie doorgenomen en gaat ervan uit dat de totale conferentie goed zal verlopen. Desondanks bestaat altijd de mogelijkheid dat zich iets voordoet. U kunt dan bellen met de coördinator van het Pernix-terrein (06-23390616) of de coördinator van de Koppenhinksteeg (071-5136955). Ook de gemeente is 24 uur per dag bereikbaar, buiten kantooruren via de Evenementenklachtenlijn (071-5661600).