Gemeente Almere

Keywords:

Carillonconcert vanuit de Goede Redetoren a.s. zaterdag

Zaterdagmiddag 15.30 16.15 uur

Op zaterdag 31 augustus a.s. vindt het laatste zomerconcert plaats in de serie 'zaterdagmiddag carillonconcerten Almere 2002. Deze serie wordt georganiseerd door de Beiaardkring Almere-Haven en de gemeente Almere. Beiaardier Frank Meijer zal a.s. zaterdagmiddag van 15.30 tot 16.15 uur het concert uitvoeren. Meijer speelt naast Vlaamse originele beiaardstukken ook bewerkingen van Bach, Schubert en Albeniz.

Frank Meijer

Frank Meijer (1946) studeerde piano, orgel, klavecimbel en trombone aan het Amsterdams Conservatorium. Bij componist Meindert Boekel leerde hij het vak van dirigent Harmonie/Fanfare orkest. In 1983 begon hij aan de Nederlandse Beiaardschool de studie voor beiaardier, die hij in 1988 afsloot met het einddiploma Uitvoerend Musicus Beiaard. Momenteel is Meijer directeur van de Muziekschool Stede Broec, dirigent van drie fanfare-orkesten, organist van de St. Martinuskerk te Bovenkarspel en freelance beiaardier.

Luisterplaats

De luisterplaats van de openbare bibliotheek biedt een goede gelegenheid van het beiaardconcert te genieten. De luisterplaats is toegankelijk aan de achterzijde via de brandtrap. Er wordt koffie geschonken door de Wereldwinkel Almere Haven.

(geplaatst 27 aug 2002)

Stad Almere
Leven en wonen
Ondernemen in Almere
Bestuur in Almere