Gemeente Zaanstad

Theater op de Noord brengt verrassend straattheaterprogramma èn kinderpannenkoekencafé

dinsdag 27 augustus 2002

Op zaterdag 31 augustus 2002 om 14.00 uur opent wethouder Robert Linnekamp, gebiedswethouder van Zaanstreek-Noord, Theater op de Noord op het Marktplein in Wormerveer.

Deze straattheaterdag laat een verrassend programma zien met theater, dans en muziek uit Nederland, België en Nieuw Zeeland voor jong en oud. De dag wordt afgesloten met een spectaculaire voorstelling van Compagnie Barrevoet, gespeeld op een speciaal gebouwde toren. Voor de kinderen is een gezellig Kinderpannenkoekencafé ingericht waar zij gratis pannenkoeken kunnen versieren en jongleerworkshops kunnen volgen.

Programma

14.00 Opening door wethouder Linnekamp

14.30 Wash It (The Primitives) theater/animatie. Gewapend met teilen, emmers en zeep hebben ze één obsessie: alles moet schoon zijn! Werkliederen, natte lakens en woeste reinigingsdansen.

15.00 LaVioLou kindervoorstelling. Koningin LaVioLou is door generaal Donderbliksem verjaagd uit haar land. Ze gaat op zoek naar een nieuwe hofhuishouding, gevormd door de kinderen uit het publiek

15.30 Tante en het Wonderkind (Bastaard) kindervoorstelling. Tante Wies vindt haar nichtje een wonderkind. Ze wil aandacht voor het kind en laat het in het hele land audities doen voor reclamespots, soaps en musicals. Of wil tante misschien zelf in de schijnwerpers staan?

16.30 Femmes Vattaal muzikaal spektakel. Opzwepende slagwerkact van negen dames waarbij olievaten de hoofdrol spelen.

16.50 LaVioLou kindervoorstelling

17.20 Dancing in the Street (Hush Hush Hush) dans. Spectaculaire mix van breakdance, hiphop, B-boy, Afrikaanse en hedendaagse dans. Swingende theateract met inhoud èn humor.

17.50 Femmes Vattaal muzikaal spektakel

Vanaf 17.00 Kinderpannenkoekencafé. Tot 19.00 uur versieren kinderen op het terras van buurthuis De Lorzie pannenkoeken voor hun ouders en natuurlijk voor zichzelf. Tevens jongleerworkshops.

../2

19.00 Cook It (The Primitives) theater/animatie

Komische culinaire viering. Drie muzikale koks bereiden een courgettenomelet volgens een speciaal recept

19.30 Dancing in the Street (Hush Hush Hush) dans

20.00 Jonathon Acorn komische animatie

Pantomime en een koffer vol verrassingen en trucs.

20.30 Muzikale act

21.00 Tarde Piache (Compagnie Barrevoet) - theater

Twee verveelde engelen storten zich vol enthousiasme op de wereld der zonden maar belanden door hun onbeholpenheid steeds weer op het rechte pad.

Alle voorstellingen zijn gratis toegankelijk.