NATIONAAL COMITE 2003

Gehandicapten sponseren eredivisie handbalploeg

Europees Jaar Gehandicapten sportief van start

Utrecht - Op zaterdag 31 augustus aanstaande - aan het begin van de handbalcompetitie - presenteert het Nationaal Comité Europees Jaar van Mensen met een Handicap zich officieel als hoofdsponsor van de handbalvereniging AHC Kolping te Alkmaar.
Op het eerste gezicht lijkt het een wat vreemde keuze om een 'valide' sportclub te gaan sponseren in plaats van een organisatie op het gebied van bijvoorbeeld gehandicaptensport. Maar zo vreemd is dat toch niet... Kolping is een leuke, enthousiaste vereniging van amateurhandbalspelers, die op een zodanig niveau spelen, dat zij inmiddels de eredivisie hebben bereikt.
Voordat het Europees Jaar goed en wel is begonnen, spelen mensen met een handicap dus al een prominente rol in de eredivisie!

2003 is door de Europese Unie uitgeroepen tot Europees Jaar van Mensen met een Handicap. Natuurlijk doet Nederland mee aan dit bijzondere jaar!
Daarvan gaat elke Nederlandse burger, gehandicapt of niet, het nodige merken!
Eén van de doelen van het Europees Jaar is het stimuleren van contact tussen gehandicapte en niet-gehandicapte mensen. Sport is daaarvoor een prima middel!
In het Europees Jaar van Mensen met een Handicap gaan we dan ook het gezegde 'sport verbroedert' een heel bijzondere inhoud geven.

In het komend seizoen trekken Kolping en het Nationaal Comité Europees Jaar van Mensen met een Handicap intensief met elkaar op. Overal waar Kolping speelt, is het Europees Jaar op de een of andere manier ook aanwezig; teams van (verstandelijk) gehandicapte handballers sspelen demonstratiewedstrijden - te beginnen op zaterdag 31 augustus in sporthal De Hoornse Vaart te Alkmaar -, op billboards, shirts en andere media komen uitingen van het Nationaal Comité te staan. Kortom, het publiek kan niet om AHC Kolping èn om de gehandicaptensport heen!
Maar ook buiten de handbalvelden gaan we proberen het contact tussen niet-gehandicapte en gehandicapte sporters en sportliefhebbers te bevorderen. Op onze website www.handicapscoort.nl zult u daarover de komende tijd meer kunnen lezen.

Het Nationaal Comité - onder voorzitterschap van de Amsterdamse burgemeester Job Cohen - geeft samen met maatschappelijke organisaties vorm en inhoud aan het Europees Jaar van mensen met een handicap.


Noot voor de redactie,