Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 6-09-2002
Persberichten district Maastricht (RKey; 14.40 u) Vrijdag, 6 september 2002

District Maastricht

Maastricht; valse strippenkaarten
Een buschauffeur ontdekte afgelopen donderdagmiddag op de Parallelweg in Maastricht dat een 17-jarige jongen uit Vaals in de autobus met een valse strippenkaart wilde reizen en die had laten afstempelen. De politie werd gewaarschuwd waarna bleek dat de jongeman inderdaad twee valse / zelf bewerkte strippenkaarten bij zich had. Die werden in beslag genomen. De verdachte werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau alwaar de politie de ouders van de strafrechtelijk minderjarige verdachte waarschuwde. De verdachte heeft bekend de strippenkaarten te hebben vervalst. De politie maakt proces-verbaal op tegen de jongeman.

Maastricht; bekeurd
Het bike-team van de Maastrichtse politie heeft afgelopen donderdagavond in en rond de Maastrichtse binnenstad totaal 11 bekeuringen uitgeschreven. De geconstateerde overtredingen varieerden van het in het openbaar drinken / voorhanden hebben van alcoholische drank, foutief / illegaal parkeren tot het niet dragen van een bromfietshelm door bromfietsbestuurders.

Maastricht; onder invloed
De politie heeft een 29-jarige automobilist uit Maastricht bekeurd met een boete van 190,- Euro. Bij controle afgelopen nacht, donderdag op vrijdagnacht op de Bogaardenstraat in Maastricht bleek dat de man onder invloed zijn auto bestuurde. Ademanalyse wees uit dat hij ruim 0,8 promille alcohol in zijn bloed had. Uiteraard kreeg de verdachte ook een rijverbod.

Maastricht; ingebroken
Afgelopen donderdag werd een inbraak ontdekt in een (flat-)woning aan de Taalmansruwe in Maastricht. Inbrekers zijn donderdagmiddag de woning door forcering van de toegangsdeur binnengedrongen en hebben onder meer een videorecorder, een modem, kleding en een paar schoenen gestolen.
Ook in een woning aan de Keramieksingel bleek te zijn ingebroken. Hier zijn de inbrekers die donderdag via de achterzijde de woning binnengedrongen en hebben onder meer een tv-toestel, een videorecorder en twee fototoestellen gestolen. Alle gedupeerden hebben bij de politie aangifte gedaan en de politie stelt een nader onderzoek in.