Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 6-09-2002 Persberichten districten Utrecht stad, 09.30 uur

Man door het lint

UTRECHT De politie heeft donderdagmorgen een man aangehouden voor het rijden onder invloed.

Omstreeks 08.15 uur kreeg de politie een melding dat er een aanrijding op de Vleutenseweg had plaatsgevonden. Getuigen hadden het vermoedden dat de bestuurder gedronken had. Ter plaatse trof de politie een 43-jarige man uit Utrecht aan. De man was rondom dronken en geen goed gesprek mee te voeren. Plotseling probeerde de Utrechter te vluchtte en rende weg. De agenten zette de achtervolging in en konden de man aanhouden en overbrengen naar het bureau. Op weg naar het bureau ging de man volledig door het lint en moest met gepast geweld in bedwang gehouden worden.

Getuigen verklaarden dat de verdachte mogelijk beroofd was in een horecagelegenheid aan het Wolfendekenplein. Na de beroving is de man achter de dader aan gelopen. Toen dit lopend niet lukte heeft hij zijn auto gepakt en wilde de achtervolging voortzetten. Echter bij het wegrijden parkeerde hij zijn voertuig op een betonblok.

Vanwege de staat waarin de man verkeerde kon de politie geen verhoor afnemen. Verder werd duidelijk dat hij nog een aantal straffen had openstaan van in totaal 30 dagen.

Voorzichtig rijden helpt niet

UTRECHT In de nacht van donderdag 5 op vrijdag 6 september heeft de politie een man aangehouden voor het rijden onder invloed.

Tijdens de surveillance zagen agenten een bestuurder overdreven voorzichtig over de Willem van Noortstraat rijden. De agenten vertrouwden het niet en controleerde de bestuurder. Na een eerste blaastest bleek de 32-jarige bestuurder uit Amsterdam gedronken te hebben.

Hij werd aangehouden en voor een ademanalyse overgebracht naar het bureau. Hier bleek dat hij 0,95 promille alcohol in zijn lichaam had. Met een rijverbod van drie uur werd hij naar huis gestuurd. De rechter zal de straf voor de man bepalen.

Autodieven aangehouden

UTRECHT De politie heeft in de nacht van donderdag 6 op vrijdag 7 september twee mannen aangehouden voor het stelen van een auto.

Omstreeks 00.25 uur reden agenten over de Burg. Norbruislaan. Midden op de rijbaan stond een auto met de alarmlichten aan. De agenten gingen poolshoogte nemen en vroegen de bestuurder het voertuig aan de kant te zetten. De bestuurder parkeerde het voertuig in de W.J. Bossenbroekstraat en stapte uit.

Op het moment dat de agenten om de papieren van de bestuurder vroegen probeerde hij te vluchten. Een passagier bleef bij de auto staan. Na een korte achtervolging werd de 36-jarige bestuurder uit Utrecht aangehouden. Eenmaal terug bij de auto was de passagier inmiddels weg. Later werd hij toch nog aangehouden. Het betrof een 36-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats.

In het voertuig trof de politie inbrekers voorwerpen aan. Tevens werd duidelijk dat de auto als gesloten stond gesignaleerd. Beide verdachten werden voor verhoor overgebracht naar het bureau.

Straatroof

UTRECHT Donderdagavond vond op de Seinedreef een beroving plaats waarbij het slachtoffer achter de verdachten aanging.

Een 30-jarige man uit Utrecht wilde omstreeks 19.55 uur in zijn auto stappen op de Seinedreef. Plotseling stond een onbekende jongen achter de man, opende het achterportier en nam de tas van het slachtoffer mee. De verdachte vertrok achter op een scooter. De 30-jarige man zette te voet de achtervolging in en wist ter hoogte van de Zamenhofdreef de verdachten bijna te pakken. De passagier van de scooter liet op dat moment de tas los en zagen kans toch nog weg te komen.

De politie is op zoek naar getuige(n) van deze beroving. Heeft u informatie belt u dan met de politie van het district Utrecht noord, tel. 0900 88 44.

Aanrijding letsel
UTRECHT Donderdagmiddag vond op de kruising van de Platolaan met de Cicerolaan een aanrijding plaats waarbij een bromfietsbestuurder gewond raakte.

Een 48-jarige bestuurder uit Utrecht reed met zijn auto op de Cicerolaan in de richting van de Platolaan. Ter hoogte van de kruising wilde hij in de richting van de Weg tot de Wetenschap rijden. Plotseling werd zijn auto aangereden door een 18-jarige man uit Utrecht op een bromfiets. De bromfietsbestuurder lette vermoedelijk niet op en reed zonder te kijken de kruising op.

Er ontstond een aanrijding waarbij de bromfietsbestuurder gewond raakte aan zijn gezicht en been. Het slachtoffer werd overgebracht naar het ziekenhuis.

Snelheidscontrole
UTRECHT De politie heeft donderdagmiddag op de Blauwkapelseweg een snelheidscontrole uitgevoerd.

Tussen 13.30 en 14.45 uur werden in totaal 435 voertuigen gecontroleerd. Voor 32 bestuurders schreef de politie een bekeuring uit voor het overschrijden van de maximum snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten bedroeg 71 km/u.

Winkeldief aangehouden
UTRECHT Donderdagmiddag heeft de politie een man aangehouden voor het plegen van winkeldiefstal.

Bewaking van een winkel aan de Handelstraat bstrapte een 35-jarige man uit Utrecht die voor een bedrag van bijna 40,= aan spullen wilde meenemen zonder deze eerst af te rekenen. De man werd aangehouden en overgedragen aan de politie. Op het bureau werd de man na te zijn verhoord met een bekeuring van 115,=- naar huis gestuurd