Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

Aanbieden rapport Een ziekenhuis in de polder

De Voorzitter van de Tweede
Kamer der Staten-Generaal
Postbus 20018
2500 EA Den Haag

CZ/IZ-2314657

6 september 2002

Op verzoek van de griffier van de Vaste Commissie voor VWS stuur ik u hierbij het rapport dat de Commissie Kraaijeveld-Wouters opstelde over de IJsselmeerziekenhuizen. Het rapport heeft als titel Een ziekenhuis in de polders en werd op 16 augustus aangeboden aan de gedeputeerde Zorg van de Provincie Flevoland, waarna het aan mij is aangeboden. Tevens voeg ik de brief bij die ik heden aan de Raad van Toezicht en de Raad van Bestuur van de IJsselmeerziekenhuizen heb verzonden. Na ommekomst van de reactie op de brieven zal ik de Kamer daarover zo spoedig mogelijk informeren.

Voorts voeg ik voor de volledigheid een tweetal brieven bij. De eerste brief betreft de aanwijzing ex artikel 7, eerste lid Kwaliteitswet die mijn voorgangster op 18 juni aan de Raad van Bestuur van de Stichting IJsselmeerziekenhuizen heeft gegeven. De tweede betreft het verzoek van mijn voorgangster aan het College van Gedeputeerde Staten van de provincie Flevoland dd. 18 juni om over te gaan tot het instellen van een commissie van onafhankelijke deskundigen.

Tenslotte deel ik u mede dat ik mij thans beraad op een standpunt op de vervolguitvoeringstoets van het College Bouw Ziekenhuisvoorzieningen over de spreiding van de ziekenhuiszorg, op de positie van de basisziekenhuizen alsmede op de verantwoordelijkheden en bevoegdheden in dezen in zijn algemeenheid. Indien het door u geplande Algemeen Overleg op 26 september op een later tijdstip zou kunnen plaatsvinden, zou mij dat in de gelegenheid stellen met een meer afgewogen standpunt te komen.

De Minister van Volksgezondheid,
Welzijn en Sport,

dr. Eduard J. Bomhoff

Een ziekenhuis in de polder 1. Een ziekenhuis in de polder Rapport, 6-9-2002

Bijlagen bij de brief over de IJsselmeerziekenhuizen 2. Bijlagen bij de brief over de IJsselmeerziekenhuizen
Kamerstuk, 6-9-2002

Om het kamerstuk op te halen: Zie het origineel http://www.minvws.nl/document...er=393&page=18313 .