Gemeente Amersfoort

Aanwijzingsbesluit GS over de baggerberging

datum: 6 september 2002

Woensdag 4 september is bij de gemeente Amersfoort het aanwijzingsbesluit van Gedeputeerde Staten van de provincie Utrecht over de baggerberging in Zevenhuizen binnen gekomen. Het besluit om de gemeente Amersfoort een aanwijzing te geven mee te werken aan het realiseren van de baggerberging was op 27 augustus 2002 al door de provincie Utrecht genomen. De officiele bevestiging van 4 september komt dus voor de gemeente niet als een verrassing.

tekst Het college bestudeert momenteel het aanwijzingsbesluit en zal binnenkort een advies daarover aanbieden aan de gemeenteraad. Ook zal het college het presidium van de gemeenteraad vragen dit advies van het college over het aanwijzingsbesluit in zijn vergadering te behandelen.

De gemeenteraad, die zich unaniem heeft uitgesproken tegen de komst van een baggerberging op de locatie Zevenhuizen, heeft zes weken de tijd om op het aanwijzingsbesluit te reageren. Dat betekent dat de provincie Utrecht op 16 oktober een reactie van de gemeente zal moeten ontvangen.