Brandweercommandant ontvangt Duitse onderscheiding

Brandweercommandant Robert Polman heeft zaterdagmiddag 7 september 2002 een hoge Duitse onderscheiding ontvangen. De Zevenaarse commandant kreeg deze onderscheiding voor zijn grote inzet voor de internationale samenwerking tussen de twee buurlanden.

Robert Polman spant zich de laatste jaren enorm in om de contacten tussen de Nederlandse en Duitse brandweer te stimuleren. Zo speelt hij een voortrekkersrol bij het organiseren van wedstrijden tussen de Nederlandse brandweer en de collegas bij de oosterburen. Samenwerken is volgens Robert Polman iets vanzelfsprekends: "Het hoort bij het brandweerwerk, een brand of ongeval houdt nou eenmaal niet op bij de grens. En dan is het bijvoorbeeld belangrijk dat een Nederlandse brandweerman zijn brandweerslang kan aansluiten op Duits materieel, en omgekeerd."

Robert Polman ziet de Duitse onderscheiding als een grote waardering voor zijn inspanningen en die van het hele team.

Regionaal brandweercommandant in Duitsland de heer Schwartges heeft Polman voor deze onderscheiding voorgedragen. Generaal directeur van de nationale Duitse brandweer de heer Schäuble reikte de Medaille für internationale Zusammenarbeit hoogstpersoonlijk uit.