Korps: Flevoland, plaats: Gehele regio 8-09-2002 Dagelijkse persberichten
Stafdienst Communicatie, 06 - 51401952

Auto te water
EMMELOORD Een drijvende auto in de Urkervaart was gistermiddag de aanleiding voor een uitgebreide hulpverleningsactie. De auto werd daar aangetroffen en niet bekend was of er nog personen in zaten. De traumaheli, duikploeg brandweer, ambulance en politie kwamen in actie. Na een uitgebreid onderzoek bleek dat de bestuurster van de auto een 53-jarige vrouw uit Huizen haar auto onder een viaduct langs de vaart had geparkeerd, waarop even later de auto te water raakte. De enigszins verwarde vrouw was naar een benzinepomp gelopen en kreeg daar een lift naar huis. De auto werd door een bergingsbedrijf uit het water gehaald.

Verkeersongevallen met letsel
ALMERE De auto van een 56-jarige Almeerder werd gistermiddag op de Veluwedreef van achteren aangereden door een 81-jarige automobilist eveneens uit Almere. De 56-jarige liep daarbij nekklachten op en is door de GGD vervoerd naar het Flevoziekenhuis. De 81-jarige merkte te laat op dat de 56-jarige stilstond in een file ter hoogte van de Hitchcocklaan.

TOLLEBEEK Een 18-jarige bestuurster uit Tollebeek liep gistermiddag onbekend letsel op bij een eenzijdig ongeval. Zij reed over de Tollebekerweg in de richting van de Espelerweg en botste door nog onbekende oorzaak tegen een boom aan de rechterzijde van de weg. Voor onderzoek is zij vervoerd naar het ziekenhuis in Emmeloord.

URK Twee mannen op een bromfiets raakten gisteravond gewond bij een aanrijding op de Klifweg. De twee, beiden Urkers, een 20-jarige bestuurder en een 21-jarige passagier reden tijdens een hevige regenbui, frontaal op de personenauto van een 21-jarige man uit Urk. Beiden zijn met gezicht en buikletsel overgebracht naar het ziekenhuis in Emmeloord. De 20-jarige bromfietsbestuurder bleek onder invloed van alcohol (1.5. promille)

Bestuurders onder invloed van alcohol
ALMERE De slingerende manier van rijden afgelopen nacht van een 21-jarige automobilist uit Almere was de reden dat hij werd gecontroleerd op de Spoordreef. Hij bleek 1 promille te blazen en had geen rijbewijs. Voor beiden kreeg hij proces-verbaal.

LELYSTAD Een 49-jarige Lelystedeling veroorzaakte gisteravond een aanrijding met blikschade op de Horst. Hij reed vervolgens weg en werd thuis opgespoord. De man bleek onder invloed en werkte niet mee aan een ademanalyse of bloedproef. Hij werd ingesloten en proces-verbaal werd tegen hem opgemaakt.

Bij controle op de Zandbank afgelopen nacht bleek een 58-jarige automobilist uit Lelystad ook onder invloed van alcohol. De man kwam tot 0.9 bij de ademanalyse. Hij kreeg een rijverbod van 3 uur en proces-verbaal.

Op de Gooimeerstraat werd een 28-jarige uit Curacao aangehouden, die zonder rijbewijs en onder invloed reed. Hij kwam tot 0.9 promille en werd ingesloten omdat hij geen verblijfplaats kon opgeven.

DRONTEN Een 23-jarige Lelystedeling, werd vanochtend vroeg als bestuurder van een personenauto op de West gecontroleerd en kwam tot 0.7 promille bij de ademanalyse. Hij kreeg naast proces-verbaal een rijverbod van 1 uur.

Woningbrand
URK Een pan met vet vatte vlam in de woning aan de Oude Dijk. De 33-jarige bewoner had de pan opgezet en was in slaap gevallen. Vervolgens raakte ook de afzuigkap in brand. De man bluste zelf de brand en belde de brandweer. De woning liep rookschade op.