Crucell N.V. PERSBERICHT

Wijziging management Crucell

Leiden, 9 september 2002 - Het Nederlandse antistoffen- en vaccinbedrijf Crucell N.V. (Euronext, NASDAQ: CRXL) maakt vandaag een wijziging bekend in de samenstelling van zijn management. Prof. Jaap Goudsmit, op dit moment Chief Medical Officer binnen Crucell, volgt Prof. Ton Logtenberg met ingang van 9 september 2002 op als Chief Scientific Officer (CSO). Prof. Goudsmit zal als CSO leiding geven aan alle R&D activiteiten van Crucell. Prof. Logtenberg blijft nauw betrokken bij de onderneming. Als extern adviseur op het gebied van antistoffen en intellectuele eigendom zal hij een bijdrage blijven leveren aan de verdere uitbouw van Crucell.

Voor zijn aanstelling bij Crucell in september 2001 bekleedde Prof. Goudsmit verschillende functies in het Academisch Medisch Centrum (AMC) van de Universiteit van Amsterdam (UvA), waaronder het voorzitterschap van het Onderzoeksinstituut Infectieziekten. Prof. Goudsmit is medeoprichter van IAVI (International AIDS Vaccine Initiative), de belangrijkste non-gouvernementele organisatie voor een wereldwijd HIV-vaccin en van EuroVac, een AIDS-vaccin initiatief van de Europese Unie.

Over Crucell

Crucell ontdekt en ontwikkelt biofarmaceutische producten die gebruik maken van het menselijk afweersysteem voor het bestrijden van tumoren, infectieziekten en andere aandoeningen. Crucells geoctrooieerde technologieplatforms MAbstract®, AdVac® en PER.C6® maken het ontdekken, ontwikkelen en produceren van antistoffen en vaccins mogelijk. Crucell biedt zijn platforms aan de farmaceutische en de biotechnologie-industrie aan maar gebruikt deze tevens voor het creëren van zijn eigen producten. Partners zijn onder meer Merck & Co. voor het HIV- vaccin, de National Institutes of Health (NIH) voor het ebola-vaccin en Centocor, een bedrijf van Johnson & Johnson, dat op de antistof CD46 een licentie heeft genomen voor de behandeling van diverse typen tumoren. Crucell heeft meer dan twintig licentienemers voor zijn PER.C6®-technologie, waaronder Novartis, GSK, Aventis en Schering AG. Het bedrijf is gevestigd in Leiden en heeft momenteel 200 werknemers. Crucell staat genoteerd aan Euronext en NASDAQ (tickersymbool CRXL). Meer informatie kunt u vinden op de website www.crucell.com.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Crucell N.V.
Louise Dolfing
Communications Officer
Tel. +31-(0)71-524 8863
Fax.+31-(0)71-524 8935
l.dolfing@crucell.com
Hill & Knowlton Nederland B.V.
Arie Bos
Tel. +31-(0)20-404 4707
Fax.+31-(0)20-644 9736
M. +31- 6 55 155 367
abos@hillandknowlton.com